İstanbul'daki en güvenli ilçeler

Türkiye'yi yasa boğan binlerce vatandaşımızı kaybettiğimiz iki büyük depremin ardından gözler şimdi Marmara'da olması beklenen büyük İstanbul depreminde. İstanbullu diken üstünde beklerken bazıları ise daha güvenli bölgelere taşınıyor. İşte İstanbul'da en güvenli ve riskli ilçeler...

24 Şubat 2023 Cuma 14:21
1339 Okunma
İstanbul'daki en güvenli ilçeler

40 binden fazla vatandaşın hayatını kaybettiği Kahramanmaraş depremi sonrası İstanbulluların korkuları daha da arttı. Beklenen Marmara depreminde evlerinin yıkılmasından endişe eden İstanbullular, kent içi göçe başladı.

Foto - İşte İstanbul'daki en güvenli ilçeler

İstanbullular, güvenli olduklarını düşündükleri ilçelere taşınırken, emlakçılara talepler de arttı. Peki, İstanbul'da en çok hangi ilçeler güvenli, hangi ilçeler riskli? En çok hangi ilçelere talep var? İşte tüm detaylar...

Uzmanlar beklenen Marmara depreminin yaklaştığına dikkat çekerken, evlerinin güvenirliğinden emin olmayan İstanbulluları bir endişe kapladı. 40 binden fazla kişinin hayatını kaybettiği depremler sonrası korkuları da artan vatandaşlar, evlerini taşımaya başladı.

İstanbul'daki yapıların yüzde 25'nin riskli olduğunu belirten uzmanlar, olası bir depremde çok acı bir tabloyla karşılaşılacağını belirtirken. İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) ekipleri de harekete geçti.

80 BİN BAŞVURU YAPILDI

Riskli binaların sağlamlıklarını analiz eden ekipler, çalışmalarına hız verirken; Kahramanmaraş depremi sonrası 80 bin başvuru yapıldığı öğrenildi.

İSTANBUL İÇİ GÖÇ HAREKETLİLİĞİ 

İstanbul'da binasının denetlenmesi ve güçlendirilmesini isteyenlerin yanında kimi de daha güvenli olduğu belirtilen ilçelere taşınmaya başladı. Deprem sonrası İstanbul içi göç hareketliliği de adeta zirve yaptı.

Foto - İşte İstanbul'daki en güvenli ilçeler

Pek çok kişi, zemin açısından riskli olan bölgeleri terk edip daha güvenli ilçelere taşınıyor.

Foto - İşte İstanbul'daki en güvenli ilçeler

İSTANBUL'DAKİ GÜVENLİ İLÇELER

Güvenli olduğu düşünülen bölgelerin başında şunlar geliyor: Başakşehir Kayaşehir Arnavutköy

Foto - İşte İstanbul'daki en güvenli ilçeler

Ümraniye Ataşehir

Foto - İşte İstanbul'daki en güvenli ilçeler

Emlakçılara başvuranların önceliği bina kalitesi ve güvenilirliği. Taşınma talebi, zemin açısından riskli olan ve eski yapıların bulunduğu bölgelerde daha yoğun.

Foto - İşte İstanbul'daki en güvenli ilçeler

RİSKLİ İLÇELER HANGİLERİ? 

Riskli olduğu düşünülen bölgeler ise şunlar: Fatih Bağcılar Avcılar

Esenyurt Bakırköy Esenler Bahçelievler

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner23

banner24