İsrail Başkanı Netanyahu resmen savaş ilan etti!

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, Hamas'ın başlattığı saldırılar sonrası 50 saniyelik bir video yayınlayarak "Savaştayız, kazanacağız. Düşman benzeri görülmemiş bir bedel ödeyecek" dedi.

07 Ekim 2023 Cumartesi 15:10
12474 Okunma
İsrail Başkanı Netanyahu resmen savaş ilan etti!

Hamas'ın silahlı kanadı Izzeddin Kassam, İsrail'e karşı 'Aksa Tufanı' isimli bir operasyon başlattığını duyurdu. Operasyonun ilk aşamasında 5 bin roket ve havan topu fırlatıldı. Dünyanın gündemine birinci sıradan giriş yapan bu gelişmenin ardından İsrail Başbakanı Netanyahu'dan ilk açıklama geldi.

"SAVAŞTAYIZ, KAZANACAĞIZ"

Ülkesinin kazanacağı bir savaşın içinde olduğunu ifade eden Netanyahu, "Savaştayız, kazanacağız. Düşman benzeri görülmemiş bir bedel ödeyecek" ifadelerini kullandı.

"KENDİMİZİ KORUMAK İÇİN HER ŞEYİ YAPCAĞIZ"

İsrail Cumhurbaşkanı Isaac Herzog ise X sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda "İsrail zor bir zamandan geçiyor. Kendimizi korumak için her şeyi yapacağız" dedi.

HAMAS DA VİDEO YAYINLADI

Hamas'ın silahlı kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları Komutanı Muhammed ed-Dayf, İsrail'e karşı başlattıkları Aksa Tufanı'nın ilk aşamasında 5 bin roket ve havan fırlattıklarını duyurdu. Dayf, İzzeddin Kassam Tugaylarının İsrail'e yönelik başlattığı saldırıya ilişkin yüzünün görülmediği bir videoda konuştu.

"DEVLET KURMA PROJESİ GERİ DÖNDÜ"

"Filistin halkının yeniden devrim yaptığını ve bir devlet kurma projesine geri döndüğünü" ifade eden Dayf, "İsrail'in ihlallerine karşı bir çizgi çekme kararı aldık, İsrail'e karşı Aksa Tufanı operasyonunu başlattık." dedi.

İsrail Başbakanı Netanyahu: Savaştayız ve kazanacağız

SOKAKLAR ALEV ALEV YANDI

Aksa Tufanı'nın ilk aşamasında İsrail yönüne 5 bin kadar roket ve havan fırlattıklarını açıklayan Dayf, İsrail ile güvenlik koordinasyonunun sona erdiğini belirtti.

İnternet Medyası

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner23

banner24