Instagram'da temizlik başlıyor! Sahte hesaplar silinecek

15 Ağustos 2020 Cumartesi 11:20
765 Okunma
Instagram'da temizlik başlıyor! Sahte hesaplar silinecek

Instagram'da temizlik başlıyor! Sahte hesaplar silinecek

En popüler sosyal medya platformlarından biri olan Instagram'da büyük temizlik operasyonu için düğmeye basıldı. Yapılan açıklamada sahte hesapların tespit edilmesi halinde silineceği belirtildi. Instagram yetkilileri hesapların gerçek kişiler tarafından kullanılmasını istiyor. Fakat popüler platformda açılmış çok fazla sahte hesap var ve bunların silinmesi de düşünüldüğü kadar kolay deği

Instagram sahte hesaplara karşı olan mücadelesini daha da derinleştirdi. Şirket tam bu noktada bu tür hesaplardan kurtulabilmek için 'kimlik' tespiti yapacak.

Instagram, sahte hesap olduğuna dair şüphe duyduğu hesaplardan kimlik bilgisiyle doğrulama isteyecek. Instagram'a bu bilgiyi ibraz edenlerin hesapları açık kalacak. Bu süreçte geç davranan kullanıcıların paylaşımları ilk etapta çok daha az kişiye ulaştırılacak; süre dolduğunda ise hesap tamamen silinecek.

Bu noktada önemli olan Instagram'ın sahte hesapları nasıl yakalayacağı. Bu kapsamda bir kullanıcının hesabına gelen takipçiler, o kullanıcının bölgesi dışından ağırlıklı olarak geliyorsa bu şüpheli bir durum olarak görülecek.

DHA

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner23

banner24