Google Play Store'daki sahte bankacılık uygulamaları kredi kartı bilgilerini çalıyor

Eset, Android işletim sisteminin resmi uygulama mağazası olan Play Store’da üç sahte bankacılık uygulaması tespit etti. Google’ı konu hakkında bilgilendiren Eset, uygulamaların bankacılık uygulamalarını taklit ederek kullanıcı bilgilerini çaldığını açıkladı.

07 Ağustos 2018 Salı 14:50
654 Okunma
Google Play Store'daki sahte bankacılık uygulamaları kredi kartı bilgilerini çalıyor

Eset, kredi kartı bilgilerine ulaşmak için mobil bankacılık müşterilerini sahte sayfalara yönlendiren yeni bir zararlı yazılım tespit etti. “Android/Spy.Banker.AHR” olarak etiketlenen bu zararlı yazılım, kredi kartı limitlerini arttırmayı vaat ederken düzmece formlarla kartı ayrıntılarını ve internet bankacılığı bilgilerini ele geçirmeye odaklanıyor.

Eset tarafından yapılan açıklamaya göre Haziran ve Temmuz 2018 tarihlerinde Play Store’a eklenen üç uygulama, Hindistan’daki Android kullanıcılarına kredi kartı limitlerini artırmayı vadediyor. Bu vaade inanan kullanıcılar kredi kartı limitlerini artırmak için siber korsanlar tarafından sunulan formu dolduruyor ve böylece bütün kart bilgilerini siber korsanlara veriyor.

Google, söz konusu uygulamaları Play Store’dan kaldırdı ancak yüzlerce kişi söz konusu uygulamalar yüzünden kart bilgilerini kaybetti. Üstelik bu bilgiler çevrimiçi ortamda metin dosyası olarak herkese açık bir şekilde paylaşıldı. Eset, tüm akıllı telefon kullanıcılarını indirdikleri uygulamaların resmi olup olmadığını kontrol etmeleri konusunda uyardı.

İnternet Medyası

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner23

banner24