Filenin Sultanları, Güney Kore karşısında geriden gelip kazandı! Ebrar ve Zehra damga vurdu

Filenin Sultanları Voleybol Milletler Ligi 8. maçında Güney Kore ile karşılaştı. A Milliler, Brezilya etabına 2 yenilgiyle kötü başlasa da Almanya karşısında alınan galibiyet sonrası bu kez de Güney Kore karşısında yüzümüz güldü. Kadın milli takımımız, ilk seti rakibi kazanmasına rağmen geriden gelip Brezilya'daki son maçında Güney Kore'yi 3-1'lik skorla mağlup etmeyi başardı. Maça Ebrar Karakurt ile Zehra Güneş'in skor katkıları damga vurdu. İşte detaylar...

20 Haziran 2022 Pazartesi 10:55
1244 Okunma
Filenin Sultanları, Güney Kore karşısında geriden gelip kazandı! Ebrar ve Zehra damga vurdu

A Milli Kadın Voleybol Takımı, FIVB Milletler Ligi'nin ikinci haftasındaki dördüncü ve son maçında Güney Kore'yle karşı karşıya geldi. 

Filenin Sultanları, maçın ilk setini rakibine verse geri müthiş bir geri dönüş yaparak karşılaşmayı 3-1 kazanmayı başardı. Maça Ebrar ve Zehra'nın skor katkısı damgasını vurdu. 

İLK MAÇTA İTALYA'YI DEVİRDİK
Filenin Sultanları, FIVB Milletler Ligi'nde Ankara'da oynanan ilk hafta maçlarına oldukça formda başladı. Hande Baladın'ın yıldızlaştığı müsabakada A Milli Kadın Voleybol Takımı, İtalya'yı set vermeden 3-0'la geçti.

ÇİN'E KAYBETTİK
A Milli Kadın Voleybol Takımı, ilk hafta müsabakalarının ikinci maçında Çin'le karşı karşıya geldi. Çin'in etkili oyununa karşılık vermekte zorlanan Filenin Sultanları, parkeden 3-1 mağlup ayrıldı.

BULGARİSTAN'A SET VERMEDİK
Çin yenilgisi sonrası Bulgaristan ile karşılaşan A Milli Kadın Voleybol Takımı, tıklı tıklım seyirci önünde muhtşem bir performans sergiledi. Ebrar Karakurt'un damgasını vurduğu mücadeleyi Milliler, set vermeden kazandı.

ANKARA'DA MUHTEŞEM GERİ DÖNÜŞ
Ankara'da oynanan 4. maçta ise Milliler muhteşem bir geri dönüle imza attı. Filenin Sultanları 1-0 geriye düştükleri maçı çevirdi ve Belçika'yı 3-1'le geçti. Türkiye'de öne çıkan isimler İlkin Aydın ve Zehra Güneş oldu.

 BREZİLYA'DAKİ İLK 2 MAÇTA YENİLGİ

A Milli Kadın Voleybol Takımı, FIVB Milletler Ligi'nin ikinci hafta etabı ilk maçında ev sahibi Brezilya'ya 3-1 mağlup olmuştu. FIVB Milletler Ligi'nin ikinci etap ikinci haftasında A Milli Kadın Voleybol Takımı, Sırbistan'a 25-19, 15-25, 20-25, 25-22, 15-13'lük skorlarla 3-2 yenildi.

Filenin Sultanları, Güney Kore karşısında geriden gelip kazandı Ebrar ve Zehra damga vurdu

 ALMANYA'YA KARŞI RAHAT GALİBİYET

A Milli Kadın Voleybol Takımı, FIVB Milletler Ligi’nin ikinci haftasındaki üçüncü maçında Almanya ile karşılaştı. Filenin Sultanları, rakibini 25-22, 25-21, 25-22'lik setlerle 3-0 yendi. Millilerde Zehra 21 sayıyla en skorer isim olurken; ona Hande 11, Ebrar 9, Eda 7, Tuğba 6 ve Cansu 4 sayıyla katkı sağladı.

BREZİLYA ETABINI GÜNEY KORE KARŞISINDA GALİBİYETLE KAPATTIK

FIVB Milletler Ligi'nde (VNL) mücadele eden A Milli Kadın Voleybol Takımımız, 2. haftanın dördüncü maçında Güney Kore ile karşılaştı.

Brezilya'nın başkenti Brasilia'daki Nilson Nelson Gymnasium Salonu'nda oynanan maçı 3-1 kazanarak, ligdeki 5. galibiyetini aldı.

Filenin Sultanları, Güney Kore karşısında geriden gelip kazandı Ebrar ve Zehra damga vurdu

A Milli Kadın Voleybol Takımımızın Güney Kore karşısında aldığı nefes kesen mücadelenin set sonuçları şöyle;
1. set: 20-25

2. set: 25-13

3. set: 25-19

4. set: 25-15

Filenin Sultanları, Güney Kore karşısında geriden gelip kazandı Ebrar ve Zehra damga vurdu

EBRAR'DAN 17, ZEHRA'DAN 15 SAYI

Güney Kore karşısında Millilerimizde Ebrar 17 sayıyla en skorer isim olurken; ona Zehra 15, Derya 12, Hande ve Eda 10, Meryem 4, Cansu 3, Tuğba ve Elif 2 sayıyla katkı sağladı. 

Filenin Sultanları, Güney Kore karşısında geriden gelip kazandı Ebrar ve Zehra damga vurdu

HANDE BALADIN: İYİ BAŞLAYAMADIK

Maçın ardından Hande Baladın: ''Üç puanla ayrıldığımız için çok mutluyuz. Aslında pek istediğimiz gibi oynayamadık. Daha doğrusu iyi bir voleybol ile başlayamadık. Ama geri dönebildiğimiz için çok mutluyuz. Daha üstüne çalışmamız gereken çok şey var, yolumuz uzun.'' ifadelerini kullandı.

KARŞILAŞMANIN DETAYLARI

SALON: Nilson Nelson
HAKEMLER: Ivaylo Ivanov (Bulgaristan), Zsolt Tibor Mezoffy (Macaristan)
TÜRKİYE: Cansu, Tuğba, Zehra, Ebrar, Derya, Beyza, Ayça (L) (Bahar, Hande, Meliha, Elif, Meryem)
GÜNEY KORE: Dahyeon, Hye Seon, Sohwi, Hoyoung, Heejin, Jeongah, Dahye (L) (Yerim, Hyemin, Minkyoung)
SETLER: 20-25, 25-13, 25-19, 25-15
SÜRE: 101 dakika (29, 23, 27, 22)

Filenin Sultanları, Güney Kore karşısında geriden gelip kazandı Ebrar ve Zehra damga vurdu

3. HAFTA MAÇLARI KANADA'DA

A Milli Kadın Voleybol Takımı, FIVB Milletler Ligi'nin üçüncü haftasında 29 Haziran - 2 Temmuz tarihlerinde Kanada, ABD, Japonya ve Hollanda ile mücadele edecek. Milliler, üçüncü hafta karşılaşmalarını Kanada'nın Calgary şehrinde oynayacak.

DHA

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner23

banner24