Eyüpsultan Belediye Başkanı Remzi Aydın'dan Özel Röportaj

Eyüpsultan Belediye Başkanı Remzi Aydın ; 2018 Eyüpsultan’da Değişim ve Gelişim Yılı Oldu.

12 Aralık 2018 Çarşamba 09:21
1078 Okunma
Eyüpsultan Belediye Başkanı Remzi Aydın'dan Özel Röportaj

İlçemiz, alt yapı konusunda ciddi atılımlar yaptı ve devam ediyor. Bir yandan elektrik, diğer yandan atık su kanalları, öte yandan kaldırım, korkuluk ve asfalta kadar her yerde imalatlarımız, parklarımız, spor alanlarımız ve yeni cadde düzenlemelerimizle büyük bir değişim yaşıyor.

Önümüzdeki süreçte bu şartların daha da güzelleşeceğini biliyorum. Böylece ilçemiz mülkiyet sorunlarının çözümüne bağlı olarak büyük bir altyapı yatırımına sahne oluyor diyebiliriz.

İlçemizin buna ihtiyacı da, hakkı da var. Buna göre bizler de gerekeni yapmaya çalışıyoruz, çalışacağız.

Değerli hemşehrilerim,ilçemize hastane yapılması konusunda önemli bir gelişme yaşıyoruz. Kemerburgaz’daki bir arsamızı Sağlık Bakanlığı’na tahsis ederek bu önümüzdeki aylarda yeni bir Devlet hastanemizin yapımına destek olacağız.

İlçemizde eğitime verdiğimiz önemin güzel sonuçlarını da almaya başladık. Binlerce bilgi evi ve gençlik merkezi öğrencimiz başarıdan başarıya koşuyor. Gerek akademik başarıları, gerekse sosyal ilişkiler alanında toplumun örnek insanları olma yolunda emin adımlarla ilerliyorlar.

Simurg yaygın eğitim programıyla getirdiğimiz insani yaklaşım, Milli Eğitim 2023 Vizyon Belgesi’ne de girdi. Muhtemeldir ki önümüzdeki yıllarda Devlet okullarında Simurg müfredatını büyük ölçüde göreceğiz.

Bu durum Belediye olarak marka değeri yüksek projeler yaptığımızı gösteren en dikkat çekici noktalardandır diyebiliriz.

Eyüp Stadımızın çürük tribünleri yenisi yaptırılmak üzere yıktırıldı. Bu ay ihalesi tamamlanıp yenisinin yapımına başlanıyor. Çok kısa sürede tamamlanıp eskisinden daha güzel ve işlevsel olarak hizmete vermek üzere yenisinin inşasını takip ediyoruz.

Yine Eyüpsultan Camii ve çevresini kapsayan ESTAM projemizin uygulanmaya başlamasıyla Meydan ve çevresinin, çehresinin değişeceğini şimdiden görebiliyoruz.

Artık İstanbul’un karanlık ve izbe sokaklarını barındıran, gecekondu mahallelerini kapsayan yolları olmayan, adeta unutulmuş bir bölge hüviyetinden canlı, aydınlık, altyapısı sağlam ve estetik, üst yapısıyla daha çok göze çarpan ve aslında hak ettiği ihtişamı yeniden kazanan bir Eyüpsultan haline geliyoruz.

Önümüzdeki dönemde bilhassa otoparklar, spor alanları, kent estetiği, kadın, çocuk, yaşlı ve engellilere has mekan ve projeler daha çok ilgi alanımızda olacak.

Hizmet sektörünün daha çok gelişimine öncülük ederek istihdama katkı sağlayacak yaklaşımlarla hareket edeceğiz. Vatandaşımızla daha çok iletişim içinde olacağız. Biliyoruz ki iletişim, istişare, dinleme, konuşma çok doğru sonuçlar çıkarmanın en önemli araçları..

Önümüzdeki dönemde ilçe Belediyemiz, Büyükşehir Belediyemiz ve Merkezi Hükümetimizle el birliğiyle daha güçlü ve sıcak işbirlikleriyle hep birlikte güzelliklere, iyiliğe ve bereketli günlere yürüyeceğiz inşallah.

Göktürk Dergisi

Son Güncelleme: 12.12.2018 09:36
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner23

banner24