Düzce Depremi: 46 Yaralı, 70 üzerinde Artçı

Düzce'nin Gölyaka ilçesinde saat 04.08'de İstanbul ve Ankara'da da hissedilen 5.9 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Deprem başta İstanbul olmak üzere Bolu, Ankara, Eskişehir, Kütahya, Bursa, Kocaeli, Edirne, Çankırı, Zonguldak, Sakarya illeri ve ilçelerinde hissedildi. Depremin ardından Düzce'ye giden Bakan Soylu, 70'in üzerinde artçı depremin meydana geldiğini söyledi. AFAD, Gölyaka'daki depremde Düzce'de 37, İstanbul’da 1, Zonguldak'ta 6, Sakarya'da 1 ve Bolu'da 1 olmak üzere 46 kişinin yaralandığını açıkladı.

23 Kasım 2022 Çarşamba 09:04
1287 Okunma
Düzce Depremi: 46 Yaralı, 70 üzerinde Artçı

Son Dakika deprem haberleri ve bilgilerini resmi verilerle paylaşan AFAD, saat 04.08'de merkez üssü Düzce'nin Gölyaka ilçesi olan 5,9 büyüklüğünde deprem kaydedildiğini açıkladı.

DEPREM BİRÇOK İLDE HİSSEDİLDİ

Gölyaka ilçesindeki depremin 6,81 kilometre derinlikte meydana geldiği belirlendi. Deprem, İstanbul, Bolu, Ankara, Eskişehir, Kütahya, Bursa, Kocaeli, Edirne, Çankırı, Zonguldak, Sakarya illeri ve ilçelerinde hissedildi.

ART ARDA ARTÇI DEPREMLER

Saat 04.08’de 5.9 büyüklüğünde meydana gelen depremden sonra Düzce’nin Çilimli ilçesinde saat 04.30’da 4.7, 06.50'de Gölyaka ilçesinde 4.3 büyüklüğünde bir deprem daha meydana geldi. AFAD'dan yapılan açıklamada "Düzce Gölyaka’da meydana gelen 5,9 büyüklüğündeki depremin ardından an itibarıyla; En büyüğü 4,3 olmak üzere 74 artçı yaşanmıştır. Düzce’de 1’i ağır olmak üzere 32, İstanbul, Bolu ve Zonguldak’ta birer kişi olmak üzere toplamda 35 vatandaşımız yaralanmıştır" denildi.

08:55 AFAD: CAN KAYBI YOK, 5 KENTTE TOPLAM 46 YARALI

AFAD, Gölyaka'daki depremde Düzce'de 37, İstanbul’da 1, Zonguldak'ta 6, Sakarya'da 1 ve Bolu'da 1 olmak üzere 46 kişinin yaralandığını açıkladı.

08:17 BAKAN YANIK: 10 PSİKOSOSYAL DESTEK EKİBİ GÖREVLENDİRDİK

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, "Düzce Gölyaka’da meydana gelen 5.9 büyüklüğündeki depremin etkilerini azaltmak amacıyla 5 araç 20 meslek elemanından oluşan 10 Psikososyal Destek Ekibi görevlendirdik. Ekiplerimiz KYK yurtları ve toplanma alanlarında vatandaşlarımıza destek verecek" mesajını paylaştı.

07:20 BAKAN SOYLU: 70'İN ÜZERİNDE ARTÇI DEPREM OLDU

Son Dakika Deprem Haberi: Düzcede 5.9 büyüklüğünde deprem İstanbul ve Ankarada da hissedildi.. Can kaybı açıklaması

Deprem bölgesine giden Bakan Soylu burada yaptığı açıklamada "Hasarlı binalarda durmamak lazım ama bize şu ana kadar ağır hasarlı bir binayla ilgili bilgi gelmedi. Yaklaşık 30'un üzerinde yaralı söz konusu. Hem 04:30 hem sonraki süreçte Sayın Cumhurbaşkanımız Valililerle görüştü. Mahalle mahalle yavaş yavaş kontrollü şekilde elektrik veriliyor. Elektrikle ilgili herhangi bir kesinti söz konusu olmayacak. Tedbire yönelik belli bir periyotta kesinti söz konusu. 70'in üzerinde artçı sarsıntı oldu. Vatandaşlarımıza ekipler battaniye olsun, kendilerinin dışarıdaki imkanlarını sağlamak için desteklerini sağlıyor. AFAD ve Kızılay ekiplerimiz bölgeye intikal ediyor. Köylerdeki taramalarımız devam ediyor, intikal etmiş olumsuz bir durum yok. Tekrar geçmiş olsun dileklerimi ifade etmek istiyorum" dedi.

İnternet Medyası

Son Güncelleme: 23.11.2022 09:09
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner23

banner24