Dolardan yeni rekor: 13.90'ı aştı

Hafta boyunca tarihi zirvesinin altında seyreden dolar/TL, haftanın son işlem gününde 13.95’in üzerini gördü.

10 Aralık 2021 Cuma 14:01
393 Okunma
Dolardan yeni rekor: 13.90'ı aştı

Hafta başından bu yana tarihi zirvesine yakın seviyelerde seyreden dolar, güne 13,79 liradan yatay seyirle başladı. Ancak daha sonra yükselişe geçerek 13,9542 seviyesini gördü ve rekor seviyesini aştı. TL üzerindeki baskıda bugün Türkiye saatiyle 16.30'da açıklanacak enflasyon verisi etkili olduğu belirtiliyor.

Piyasalarda gözler Merkez Bankası'nın dolara müdahalede bulunup bulunmayacağına çevrilirken, 13.01 itibariyle 13,92 seviyesine geri çekildi. Euro ise rekorunu 15,75 seviyesine taşırken, saat 13.01 itibariyle 15,71'den fiyatlanıyor.

Geçen hafta çarşamba ve cuma günler doların 14 liraya yaklaşmasının ardından Merkez Bankası döviz satışı yaparak müdahalede bulunmuştu.

Dün Hazine ve Maliye Bakanlığı ile bağlı kuruluşların 2022 Yılı Bütçe Kanun Teklifi TBMM Genel Kurulu'nda kabul edilirken, Bakan Nureddin Nebati konuşmasında likidite riskinin azaltılması amacıyla güçlü nakit rezervi tutulması politikasına devam ettiklerini söyledi.

Nebati ayrıca, tüm adımları serbest piyasa ekonomisi ve finansal serbesti ilkesiyle tam uyumlu şekilde atacaklarını da kaydetti.

Kredi derecelendirme kuruluşu Moody's de, Türkiye'de tüketici enflasyonunun gelecek aylarda yüzde 25'i aşabileceğini belirtirken, Aralık'ta olası bir yeni faiz indiriminin enflasyon tahmininin üzerinde yukarı yönlü baskı yarattığını söyledi.

TCMB'nin bir sonraki para politikası toplantısı 16 Aralık'ta yapılacak.

İnternet Medyası

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner23

banner24