Cuma günü kar geliyor

Bugün ve yarın artması beklenen hava sıcaklıklarının yarın akşam saatlerinden itibaren kuzeybatı kesimlerde, cuma gününden itibaren ise iç kesimlerde tekrar azalacağını bildiren Meteoroloji Genel Müdürü Coşkun, Cuma, cumartesi ve pazar günleri İstanbul’da hava aralıklarla karla karışık yağmur ve kar şeklinde olacağının tahmin edildiğini söyledi.

02 Ocak 2019 Çarşamba 15:21
735 Okunma
Cuma günü kar geliyor

Meteoroloji Genel Müdürü Volkan Mutlu Coşkun, yazılı açıklamasında, Meteoroloji Genel Müdürlüğünce yapılan son hava tahminlerini paylaştı.

Türkiye'nin yarından itibaren Orta Akdeniz üzerinden gelen alçak basınç merkeziyle akşam saatlerinden itibaren Balkanlar üzerinden gelen soğuk havanın etkisine gireceğini ifade eden Coşkun, bugün ve yarın artması beklenen  hava sıcaklıklarının yarın akşam saatlerinden itibaren kuzeybatı kesimlerde, cuma  gününden itibaren ise iç kesimlerde tekrar azalacağını bildirdi.

Coşkun, "Yeni sistemle birlikte önümüzdeki günlerde ülkemizin güney ve  batı kıyılarında kuvvetli yağmur, kuzey, iç ve doğu kesimlerinde yer yer yoğun  olmak üzere karyağışlarıyla batı kesimlerinden başlayarak zamanla iç ve kuzey  kesimlerinde fırtınanın etkili olması bekleniyor." değerlendirmesinde bulundu.

YAĞIŞLAR YAĞMURLA BAŞLAYACAK

Coşkun, yarın Türkiye'nin güney ve batı kesimleriyle zamanla iç  kesimlerinin yağışlı geçeceğinin tahmin edildiğini vurgulayarak yağmurla  başlayacak yağışların, iç kesimlerin yüksek yerlerinde karla karışık yağmur ve  kar, akşam saatlerinden itibaren ise Marmara'nın batısında kar şeklinde olmasının  beklendiğine dikkati çekti.

Yağışların Kıyı Ege ve Akdeniz kıyılarında yer yer kuvvetli sağanak,  akşam saatlerinden sonra Marmara'nın batısında yer yer kuvvetli kar yağışı  şeklinde etkili olmasının beklendiğine işaret eden Coşkun, rüzgarın öğle  saatlerinden itibaren Ege'de, zamanla Marmara, Akdeniz, İç Anadolu ve Batı  Karadeniz'de fırtına şeklinde eseceğinin öngörüldüğünü kaydetti.

Coşkun, cuma günü Türkiye'nin büyük bir bölümünde havanın yağışlı  geçeceği belirterek yağışların Doğu Akdeniz ve Adıyaman çevrelerinde kuvvetli  sağanak, Marmara'nın güney ve doğusu, Batı Karadeniz'in iç kesimleri ve Doğu  Anadolu'nun batısının yükseklerinde yer yer kuvvetli kar yağışı şeklinde  olacağının tahmin edildiğini bildirdi.

HAFTA SONU YURT GENELİNDE KAR VE YAĞMUR BEKLENİYOR

Cumartesi, Doğu ve Güneydoğu Anadolu'nun doğusu dışında ülke genelinde  yağışların görüleceğini vurgulayan Coşkun, "Yağışların güney ve batı kıyılarla  Orta ve Doğu Karadeniz kıyılarında yağmur, yağış alan diğer yerlerde karla  karışık yağmur ve kar şeklinde olacağı tahmin ediliyor. Akdeniz bölgesinin kıyı  kesimlerinde kuvvetli yağmur, Marmara'nın batısı ile Toroslar'da kuvvetli kar  yağışı bekleniyor." ifadesini kullandı.

Coşkun, pazar günü Türkiye'nin büyük bir bölümünde havanın yağışlı  geçeceğine işaret ederek yağışların, güney ve batı kıyılarla Orta ve Doğu  Karadeniz kıyılarında yağmur, yağış alan diğer yerlerde karla karışık yağmur ve  kar şeklinde olacağını aktardı.

3 BÜYÜK İLDE BEKLENEN HAVA

Ankara'da bugün öğle saatlerinden sonra hafif karla karışık yağmur,  yüksek kesimlerde kar yağışının beklendiğine dikkati çeken Coşkun, şöyle devam  etti:

"Havanın perşembe akşam ve cuma sabahsaatlerinde yağmur ve karla  karışık yağmur, yüksek kesimlerde kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Cumartesi  ve pazar günleri ise aralıklarla kar yağışı bekleniyor. Rüzgarın, perşembe günü akşam saatlerinden itibaren güneybatı (lodos) yönlerden kuvvetli ve fırtına  şeklinde esmesi öngörülüyor. Vatandaşlarımızın ve yetkililerin baca gazı zehirlenmelerine karşı dikkatli ve tedbirli olmaları gerekmektedir."

Coşkun, İstanbul'da da yağışların bugün akşam saatlerinden itibaren yağmur şeklinde başlayacağını belirterek perşembe günü akşam saatlerinden sonra  Silivri ve Çatalca gibi batı ilçelerinden başlayarak tipi şeklinde karla karışık  yağmur ve kar, cuma, cumartesi ve pazar günleri ise aralıklarla karla karışık  yağmur ve kar şeklinde olacağının tahmin edildiğini bildirdi.

EN GÜNCEL BİLGİLERE ANINDA ULAŞABİLMEK İÇİN…

Aralıklarla görülecek kar yağışlarının, hafta başına kadar iç ve yüksek kesimlerde 5-15 santimetre, kıyı kesimlerde ise daha az olmak üzere örtü  yapmasının beklendiğini aktaran Coşkun, rüzgarın, perşembe günü akşam  saatlerinden cuma günü öğle saatlerine kadar kuzey yönlerden fırtına şeklinde  esmesinin öngörüldüğünü kaydetti.

Coşkun, İzmir'de ise bugün yağış beklenmediğini, havanın perşembe günü yer yer kuvvetli olmak üzere sağanak yağışlı, cuma ve cumartesi günlerinde aralıklarla yağmurlu ancak iç kesimlerin yüksek yerlerinde karla karışık yağmur  ve kar yağışlı olacağının tahmin edildiğini belirtti.

Rüzgarın perşembe öğle saatleriyle cuma sabah saatleri arasında güney  yönlerden fırtına şeklinde esmesinin beklendiğini bildiren Coşkun, "Yetkililer ve  vatandaşlarımızın önceden tedbir alabilmeleri için en güvenilir ve en güncel  bilgilere anında ulaşabilmelerini sağlayan Meteoroloji Genel Müdürlüğümüzün  internet sitesi, mobil uygulamalarımız, Meteorolojinin Sesi Radyosu, Meteoroloji  Web TV ve sosyal medya hesaplarımızı takip etmelerini öneriyoruz."  değerlendirmesinde bulundu.

İnternet Medyası

Son Güncelleme: 02.01.2019 15:24
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner23

banner24