Alevlerin arasından anne ve babasını kurtardı, başka bir yangında yaralandı! "Yüzüm yanmaya, kulaklarım düşmeye başladı"

Antalya'nın Manavgat ilçesinde alevlere teslim olan mahallelerden birinde ikamet eden Ferhat Okudan, anne ve babasını yangından kurtarmıştı. Bu esnada evlerine yakın başka bir yangının da başlamasıyla adeta kapana kısılan Ferhat Okudan, yangından alevlerin içinden geçerek kurtulduğunu söyledi. Başta hissetmese de alevlerin arasından vücudu yanarak kurtulan Okudan, yüzünün, kulaklarının, bacaklarının nasıl yandığını anlattı.

06 Ağustos 2021 Cuma 10:02
521 Okunma
Alevlerin arasından anne ve babasını kurtardı, başka bir yangında yaralandı! "Yüzüm yanmaya, kulaklarım düşmeye başladı"

Antalya'nın Manavgat ilçesindeki bir otelde çalışan Ferhat Okudan (37), 9 gün önce Kalemler Mahallesi'nde başlayan orman yangınını haber alır almaz anne ve babasının yaşadığı eve geldi. Alevlerin sardığı evden anne ve babasını çıkaran Okudan, daha sonra evlerine yakın bir bölgede çıkan yangının ortasında kalarak yaralandı.

Ferhat Okudan, yaptığı açıklamada, otelde çalışırken annesinin, arayarak "köyün yandığını" söylediğini aktardı. Motosikletle köye geldiğinde yangının evlerine yaklaştığını gördüğünü belirten Okudan, sonrasında alevlerin sardığı evlerinden anne ve babasını güçlüklü çıkardığını anlattı.

Evlerine yakın bölgede daha sonra tekrar yangın başladığını ifade eden Okudan, şunları kaydetti:

"YÜZÜM YANMAYA, KULAKLARIM DÜŞMEYE BAŞLADI"

"İki yangın arasında kaldım ama yangın o kadar hızlı geliyor ki... 30 saniye bekledim ya yangının arasında kalacağım ya da yangının arasına gireceğim. Traktöre bindim, ben gidiyorum yangın geliyor, en son dayanamadım yangının arasına girdim. Traktörle yangının arasından çıktım. 5-10 dakika hiç hissetmedim, daha sonra yüzüm yanmaya başladı. Kulağım yere düşmeye başladı, kıkırdaklar erimeye başlamış. Bacaklarımın yandığı hissetmeye başladım. Baktım bacaklarım yanmış, beş dakika sonra kolumu hissetmemeye başladım."

Sonrasında hastaneye gidip tedavi olduğunu anlatan Okudan, ağrıdan uyuyamadığını söyledi.

Alevlerin arasından anne ve babasını kurtardı, başka bir yangında  yaralandı! "Yüzüm yanmaya, kulaklarım düşmeye başladı" - Son Dakika Haberler

İnternet Medyası

Son Güncelleme: 06.08.2021 10:43
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner23

banner24