Akşemsettin'e 112 Acil Sağlık Merkezi açıldı

Eyüpsultan Belediyesi ve Eyüpsultan İlçe Sağlık Müdürlüğü işbirliği ile hazırlanan 112 Acil Sağlık Hizmetleri Merkezi düzenlenen törenle hizmete alındı. Hizmete alınan merkezle birlikte, Eyüpsultan'da hizmet veren 112 Acil Sağlık Hizmetleri Merkezi sayısı 5'e ulaştı.

02 Kasım 2018 Cuma 13:31
824 Okunma
Akşemsettin'e 112 Acil Sağlık Merkezi açıldı

Eyüpsultan Belediyesi ve Eyüpsultan İlçe Sağlık Müdürlüğü işbirliği ile hazırlanan 112 Acil Sağlık Hizmetleri Merkezi düzenlenen törenle hizmete alındı. Hizmete alınan merkezle birlikte, Eyüpsultan'da hizmet veren 112 Acil Sağlık Hizmetleri Merkezi sayısı 5'e ulaştı.

Törene, Eyüpsultan Belediye Başkanı Remzi Aydın ile birlikte İstanbul İl Ambulans Servisi Avrupa Komuta Kontrol Merkezi Başhekimi Dr. Fatih Kırklar, İl Sağlık Müdürlüğü Acil Sağlık Hizmetleri Başkanı Dr. Semih Korkut, Eyüpsultan İlçe Sağlık Müdürü Muhammet Atak, muhtarlar ve çok sayıda vatandaş katıldı.

“SAĞLIKTA 1 DAKİKANIN DAHİ ÖNEMİ VAR”

Başkan Remzi Aydın törende yaptığı konuşmada, ülkemizde son 15 yılda yaşanan gelişmeler arasında en önemlilerinin sağlık alanındaki gelişmeler olduğunu vurgulayarak, şunları söyledi;

“Hastanelerimizin, sağlık hizmetlerimizin ücretsiz olması, kaliteli olması en güzel örneklerden. Bugün burada, sağlık hizmetlerinde yaşanan devrimin küçük bir örneğini görüyoruz. Küçük bir yatırım fakat bana göre çok anlamlı bir yatırım. Çünkü sağlıkta 1 dakikanın dahi çok büyük önemi var. Buraya en yakın istasyon Silahtarağa Mahallesi'nde. Silahtarağa Mahallesi'nden ambulansın buraya gelmesi zaman alır.

Bu istasyon ilçemizde beşinci istasyon. Bu istasyonun bu mahallede açılmış olması çok önem arzediyor. Burada ekiplerimiz haftanın 7 günü 24 saat hizmet yapacaklar. Bu çok büyük bir kazanım. Bundan dolayı çok mutluyum. Bizler vatandaşımızın her şeyinden sorumlu insanlarız. Biz belediye olarak sağlıktan direk sorumlu değiliz ama katkı sağlamaya çalışıyoruz.”

“HİZMETLERDE DEVAM EDECEĞİZ”

Başkan Aydın, ilçeye yataklı devlet hastanesi kazandırmak için çalışmalar sürdürdüğünü de belirterek sözlerine söyle devam etti;

“Çalışmaları Sağlık Bakanlığı nezninde Ankara'da takip ediyoruz. Eğer yetiştirebilirsek kısa bir zamanda projesini açıklatacağız. Hizmetlerde durmayacağız, devam edeceğiz.”

“BİZİ HAYRANLIKLA İZLİYORLAR”

İl Sağlık Müdürlüğü Acil Sağlık Hizmetleri Başkanı Dr. Semih Korkut ise, Türkiye'de 112 istasyonlarının 1994 yılında açılmaya başlandığını ifade ederek, şöyle konuştu;

“1994 yılından 1998 yılına kadar her ilde yoktu. 1998 yılında her ile bir 112 istasyonu planlandı. 1998'de her ile bir 112 istasyon ile başlayan çalışmanın şimdiki durumunu söyleyeyim. İstanbul'da şu anda 400'ün üzerinde ambulans, 265 ayrı nokta, 1 ambulans helikopter ve ikincisi geliyor, 2 deniz ambulansı. Dünyanın bir çok ülkesinde örnek olacak bir yapıya kavuştuk. Yurt dışından bizi ziyarete geliyorlar.

Sordukları soru şu. Siz hastadan ne kadar alıyorsunuz? Biz bunu devletimizin desteği ile para almadan yapmaya çalışıyoruz. Atatürk Havalimanı'ndaki saldırıda 110 ambulans 30 dakika içerisinde giriş yaptı. Dünyanın çok ileri, medeni ülkelerinde dahi bu güç çok az. Bizi hayranlıkla izliyorlar.”

Konuşmaların ardından Başkan Remzi Aydın ve törene katılan protokol kurdele keserek açılışını yaptıkları 112 Acil Sağlık Merkezi'nde incelemede bulundu.

TADİLAT VE ONARIMINI EYÜPSULTAN BELEDİYESİ YAPTI

Akşemsettin Mahallesi Alperen Caddesi'nde bulunan muhtarlık binası üstünde açılan 112 Acil Sağlık Hizmetleri Merkezi'nin bakım, onarım ve tadilatı Eyüpsultan Belediyesi tarafından yapıldı.

Merkez, İl Ambulans Servisi Başhekimliği Avrupa Komuta Kontrol Merkezine bağlı olarak hizmet verecek.

112 ACİL SAĞLIK EKİBİ 7/24 GÖREV BAŞINDA

Merkezde İl Sağlık Müdürlüğü 112 Komuta Kontrol Merkezine bağlı 1 ambulans ve üç kişilik sağlık ekibi görev yapacak.

Eyüpsultan ilçesinde daha önce dört 112 Acil Sağlık Merkezi bulunuyordu. Akşemsettin Mahallesi'nde açılan merkez ilçeye hizmet veren 5'inci merkez oldu.

Göktürk Dergisi

Son Güncelleme: 06.11.2018 16:05
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner23

banner24