29 Nisan saat 19.00 ile 17 Mayıs 05.00 arası tam kapanma.. İşte detaylar

Türkiye, korona vaka sayılarını düşürmek için 29 Nisan-17 Mayıs arasında tamamen kapanıyor. Bu sürede kesintisiz sokağa çıkma yasağı uygulanacak. İşte Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıkladığı yeni kısıtlamalar...

27 Nisan 2021 Salı 09:15
348 Okunma
29 Nisan saat 19.00 ile 17 Mayıs 05.00 arası tam kapanma.. İşte detaylar

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, dün Beştepe’de yapılan Cumhurbaşkanlığı Kabinesi’nin ardından, koronavirüs önlemleri kapsamında alınan kararları Millete Sesleniş konuşmasında şöyle açıkladı:

SÜRATLE 5 BİN VAKANIN ALTI 

“Ramazan Bayramı’nın ardından hayatımızı kolaylaştıracak adımları atabilmemiz için rakamların bugünün çok daha altına düşmesi şarttır. Avrupa’nın açılma sürecine girdiği bir dönemde, bizim geride kalmamak için vaka sayılarımızı süratle 5 binin altına indirmemiz gerekiyor. Aksi takdirde, turizmden ticarete ve eğitime kadar her alanda ağır bir fatura kaçınılmazdır. 

26 Nisan 2021 koronavirüs tablosu açıklandı… Bugünkü vaka sayısı… - Son  Dakika Haberleri

ÖZEL HASTANELERDEN ÜCRET ŞİKÂYETİ 

Özel hastanelerde yoğun bakım ve aşı hizmetlerinden dolayı ücret talep edildiğine dair şikâyetler alıyoruz. Hukuken bu hizmetler için vatandaşlarımızdan hiçbir ücret talep edilemez. Vatandaşlarımız bu durumu Sağlık Bakanlığımıza ve Sosyal Güvenlik Kurumumuza bildirirlerse, failleri hakkında gereken işlemler derhal yapılacaktır.

MUHTARLARA DA AŞI 

Salgın başladığından beri filyasyon ekipleriyle birlikte yoğun mesai sarf eden muhtarlarımızın aşılarına başlanacağının müjdesini de bu vesileyle vermek istiyorum.

BAYRAM SONUNA KADAR KESİNTİSİZ SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI 

29 Nisan 2021 Perşembe akşamı saat 19.00’dan başlayıp, 17 Mayıs 2021 Pazartesi sabah 05.00’e kadar sürecek şekilde tam kapanmaya geçiyoruz. Bu tarihler arasında kesintisiz sokağa çıkma kısıtlaması uygulanacaktır.

İSTİSNALAR HARİÇ TÜM İŞYERLERİ 

İçişleri Bakanlığı genelgesinde belirtilen üretim, imalat, gıda, temizlik, sağlık gibi alanlarda istisna tutulan kuruluşlar hariç, tüm işyerleri faaliyetlerine ara verecektir.

PAKET SERVİSE DEVAM 

Yeme-içme sektöründe sadece paket servisle hizmet verilebilecek, şartları uygun olan işletmeler bu hizmeti gerektiğinde kesintisiz devam ettirebilecektir.

MARKETLER 

Market markalarına sınırlama geliyor - Marketing Türkiye

Zincir marketler pazar günleri kapalı olacak, diğer günlerde belirlenen saatlerde hizmet vermeyi sürdürecektir.

ŞEHİRLERARASI SEYAHAT 

Şehirlerarası seyahatlerin tamamı izne tabi olacak ve şehirlerarası toplu taşıma araçları yüzde 50 kapasiteyle çalışabilecektir.

OTEL REZERVASYONU GEÇMİYOR 

Bu defa, konaklama tesislerindeki rezervasyonlar, sokağa çıkma ve şehirlerarası seyahat kısıtlamaları için istisna teşkil etmeyecektir.

KAMU PERSONELİ 

Hizmetlerini sürdürecek olan kamu kurumlarındaki personel uzaktan veya dönüşümlü çalışmaya yönlendirilecektir. Uzaktan çalışan kamu personeli de sokağa çıkma sınırlamasına tabi olacaktır.

YÜZ YÜZE EĞİTİME ARA 

Anaokulu, kreş, 8’inci ve 12’nci sınıflar dâhil, tüm kurumlarda yüz yüze eğitime ara verilecek, tüm sınavlar ertelenecektir.

VEFA EKİPLERİ 

İhtiyaçlarını karşılamak için sokağa çıkamayan yaşlı veya ağır hastalığı olan vatandaşlarımız, Vefa ekiplerinden destek isteyebileceklerdir.

ŞEHİRLERARASI SEYAHAT SADECE ZORUNLU DURUMDA 

Şehirler arası otobüslere koltuk düzenlemesi - Sputnik Türkiye

İÇİŞLERİ Bakanlığı’nın açıklamasına göre “tam kapanma” tedbirlerini içeren genelge şöyle:

Bakkal, manav, kasap, kuruyemişçi ve tatlıcılar 10.00-17.00 saatleri arasında açık olacak.

Yeme-içme yerleri sadece paket servis yapacak.

Muafiyet kapsamında bulunan işyerleri dışında tüm ticari işletme, işyeri veya ofisler kapalı olacak.

Konaklama tesisleri sadece zorunlu durumlara bağlı olarak seyahat izin belgesi alan kişilere hizmet verebilecek.

Şehirlerarası seyahatlerine zorunlu haller dışında ve izin belgesi olmadan izin verilmeyecek.

Şehirlerarası toplu taşıma araçları (uçak hariç), araç ruhsatında belirtilen yolcu taşıma kapasitesinin yüzde 50’si oranında yolcu kabul edebilecek.

Sitelerde bahçeye çıkılamayacak. Yönetimler kontrol edecek.

İnternet Medyası

Son Güncelleme: 28.04.2021 10:35
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner23

banner24