2018 Ev Bitkisi Modasına Yakından Bakış

Son yıllarda popülerliği giderek artan evde bitki yetiştirme trendi her evde kendini gösteriyor. Yeşilin mucizesi evlere daha canlı bir hava katarken, dekorasyon anlamında da yenilik sağlıyor. 2018 ev bitkisi modası için en çok tercih edilen bitkileri seçerek evinize baharı getirebilir, taze bir görünüm oluşturarak dekorasyonunuzu güçlendirebilirsiniz.

06 Temmuz 2018 Cuma 12:30
1349 Okunma
2018 Ev Bitkisi Modasına Yakından Bakış

Canlı renkler tercih ederek dekorasyonunuza neşe katın

Evde yetiştirilebilecek bitki türleri arasından çok farklı renk seçenekleri bulunuyor. Yaprakları iki ya da üç farklı renkten oluşan bitki türleri dikkat çekici bir dekorasyon öğesi olarak kullanılabiliyor. Doğanın canlılığı ve sonsuzluğunu temsil eden bu renk tonları ile dekorasyonunuza farklı bir dokunuş ekleyebilir, dizaynınızda canlı renklerin öne çıkmasını sağlayabilirsiniz.

2018 ev bitkisi modası desenli bitkilerin diğer bitkilere oranla çok daha fazla tercih edildiğini gösteriyor. Üzerlerinde gelişigüzel desenler, fırça darbelerini andıran çizgiler ve hayranlık uyandıran renk geçişlerini barındıran desenli bitkiler, ev dekorasyonunda bir adım öne geçiyor. Farklı renk tonları ve kusursuz ton geçişleri ile dikkat çeken renkli bitkiler adeta bir sanat eseri gibi görünüyor. Birbiri ile uyumlu renklerin arasında farklılığı ile dikkat çeken bitkiler, zıtlığın mükemmel uyumunu evinize getiriyor.

Kendi bahçenizi oluşturun!

Evinizde hoş kokular yayan ve size baharı hatırlatan bitkilere yer vermek isterseniz, ev tipi meyve ağaçlarını tercih edebilirsiniz. Bodur ağaçlar olarak adlandırılan bu bitkiler farklı meyve çeşitleri ile mükemmel bir koku yayarken aynı zamanda lezzetli meyveler de sunuyor.

Botanik ürünler satan alanlarda rahatlıkla bulabileceğiniz bodur limon, portakal, mandalin ve turunç ağaçları evlerde en yaygın kullanılan ağaçlar arasında yer alıyor. Ev bahçeciliği akımında etkin rol oynayan meyve ağaçları ile sevimli bir görüntü yaratırken doğal oda kokusu olarak da bu bitkilerden faydalanabilirsiniz.

2018 ev bitkisi modası su bitkileri ile farklılık sunuyor!

Bitki yetiştirme konusunda bir yenilik yapmayı düşünürseniz, su bitkileri tam size göre. Şık cam kavanozlarda yetiştirilen bu bitkiler bakım konusunda da maksimum kolaylık sağlıyor. Göz alıcı bir akvaryum görüntüsü sunan bu bitkiler ile evinizde suyun hayat veren özelliğini yansıtabilirsiniz. Yepyeni bir dekorasyon trendi olan su bitkilerinin bakımı da oldukça pratik. Yalnızca belli aralıklarda su eklemesi yaparak bakabileceğiniz bitkiler ile dekorasyonunuza fark yaratan bir detay ekleyebilirsiniz.

Geleneksel saksı bitkilerine güzel bir alternatif olan su altı bitkilerinin de pek çok çeşidi bulunuyor. Genellikle tatlı su göllerinde yetişen bu bitkilere akvaryum aksesuarları satan mağazalarda rahatlıkla ulaşabilirsiniz. Oluşturduğunuz bitki akvaryumlarının diplerine çakıl taşları ekleyerek daha şık bir görünüm kazandırarak su altı bahçesi görünümü verebilirsiniz.

İnternet Medyası

Son Güncelleme: 06.07.2018 12:36
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner23

banner24