13-14 Haziran Hafta sonu sokağa çıkma yasağı olacak mı? Hafta sonları sokağa çıkma yasağı kaldırıldı mı?

Geçtiğimiz Cuma günü gelen son dakika haberi ile hafta sonu sokağa çıkma yasağı genelgesinin iptal edilmesinin ardından vatandaşların gözü önümüzdeki Cumartesi ve Pazar gününe çevrildi.

08 Haziran 2020 Pazartesi 15:55
764 Okunma
 13-14 Haziran Hafta sonu sokağa çıkma yasağı olacak mı? Hafta sonları sokağa çıkma yasağı kaldırıldı mı?

 13-14 Haziran Hafta sonu sokağa çıkma yasağı olacak mı? Hafta sonları sokağa çıkma yasağı kaldırıldı mı?

Geçtiğimiz Cuma günü gelen son dakika haberi ile hafta sonu sokağa çıkma yasağı genelgesinin iptal edilmesinin ardından vatandaşların gözü önümüzdeki Cumartesi ve Pazar gününe çevrildi. Salgın sürecinde uygulanan tedbirlerden biri olan bu kısıtlama ile salgının yayılımını azaltmak amaçlanırken ülkemizde vaka sayısındaki düşüşle beraber normalleşme adımları uygulanmaya başlanıp yine bu kapsamda ise 6-7 Haziran'da kısıtlamanın uygulanmama kararı alınmıştı. Haftanın ilk günü ile beraber ise 13-14 Haziran tarihleri için araştırmalar şimdiden hız kazandı. Buna göre; Hafta sonu sokağa çıkma yasağı olacak mı, kaldırıldı mı? İşte 13-14 Haziran Hafta sonu sokağa çıkma yasağı ile ilgili son dakika gelişmeleri…

 Geçtiğimiz Cumartesi ve Pazar günü uzun süredir uygulanmaya devam eden hafta sonu sokağa çıkma yasağı uygulamasının iptal edilmesi ile binlerce vatandaş kısıtlamasız hafta sonunun keyfini çıkartmak üzere sokaklara akın etti. Bu kapsamda özellikle sahiller ve piknik alanları dolarken salgın sürecinin en kritik günlerinde sosyal mesafeye dikkat edilmiyor oluşu ise dikkat çekti. Hal böyle olunca milyonların gözü kulağı önümüzdeki Cumartesi ve Pazar gününe çevrildi. Binlerce vatandaş şimdiden "13-14 Haziran hafta sonu sokağa çıkma yasağı olacak mı?" sorusuna ilişkin gelişmeleri takip etmeye başladı. İşte 13-14 Haziran hafta sonu sokağa çıkma yasağı ile ilgili son dakika haberleri…

13-14 HAZİRAN HAFTA SONU SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI OLACAK MI? CUMARTESİ PAZAR KISITLAMASI KALDIRILDI MI?

Geçtiğimiz hafta bilindiği üzere ilk olarak İçişleri Bakanlığı'nca yayımlanan hafta sonu sokağa çıkma yasağı genelgesi sonrasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın isteği ile iptal edildiği açıklandı. Konuyla ilgili açıklama yapan Başkan Erdoğan; kısıtlamanın seyahat planlayan vatandaşların ve işyerlerini açmak için hazırlık yapan esnafın mağdur olmaması adına kaldırıldığını bildirdi. 13-14 Haziran da bu uygulamanın devam edip etmeyeceği merak ediliyor.

HAFTA SONU SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI OLACAK MI?

Geçtiğimiz hafta sonu için İçişleri Bakanlığı tarafından yayımlanan genelge Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın talimatı ile iptal edilmişti. Bu kapsamda aylar sonra ilk kez kısıtlamasız bir hafta sonu yaşayan vatandaşlar heyecanla kendini sokaklara atarken aynı zamanda güzel havanın keyfini çıkardı.

Piknik alanları ve sahillerde sosyal mesafe gözetmeksizin zaman geçiren vatandaşlar ise Cumartesi ve Pazar günleri objektiflere yansırken bu durumla beraber hafta sonları kısıtlamanın devam edip etmeyeceği ile ilgili detaylar şimdiden merak ediliyor.

Konuya ilişkin bir açıklama henüz yapılmadı ancak hafta sonu sokağa çıkma yasağına ilişkin açıklamanın kabine toplantısı ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın açıklaması ile netleşmesi bekleniyor. Konu ile ilgili tüm gelişmeleri Sabah.com.tr üzerinden takip edebilirsiniz…

GEÇTİĞİMİZ HAFTA SONU BAKANLIK TARAFINDAN YAYIMLANAN GENELGE İPTAL EDİLDİ!

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklaması ile şöyleydi;

"Bilindiği gibi salgın döneminde, milletimizi Koronavirüs'ten korumak için çok sayıda tedbiri hayata geçirdik. Bunlardan biri de tüm Türkiye'de veya belirli illerimizde uyguladığımız sokağa çıkma sınırlamalarıydı.

Esasen, en son sınırlamanın ardından bu yöntemi yeniden kullanmayı düşünmüyorduk. Ancak, bir ara 700 küsurlere kadar inen günlük vaka sayısı neredeyse bini buldu. Bu olumsuz gelişme üzerine, sokağa çıkma sınırlaması tedbirini tekrar gündemimize almak zorunda kaldık.

Sağlık Bakanlığımızın önerisi ve İçişleri Bakanlığımızın genelgesi ile bu hafta sonu da 15 ilimizde sokağa çıkma sınırlaması uygulanacağı dün gece ilan edilmişti. Fakat vatandaşlarımızdan aldığımız değerlendirmeler, bizi kararı yeniden gözden geçirmeye yöneltti.
Tek amacı hastalığın yayılmasını önlemek ve vatandaşımızı korumak olan bu kararın, farklı sosyal ve ekonomik sonuçlara yol açacağı anlaşıldı. 2,5 aylık bir aradan sonra yeniden günlük hayatını düzenlemeye başlayan vatandaşlarımızın sıkıntıya düşmesine gönlümüz razı olmadı.
Bunun için, Cumhurbaşkanı olarak, 15 ilimizi kapsayan hafta sonu sokağa çıkma sınırlaması uygulamasını iptal etme kararı aldım. Vatandaşlarımdan, MASKE-MESAFE-TEMİZLİK kurallarına bu süreçte de titizlikle riayet etmelerini önemle rica ediyorum."

DHA

Son Güncelleme: 08.06.2020 16:41
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.