Liv Hospital Vadistanbul ve Boston Children’s Hospital işbirliği İle Bilimsel Toplantılar ve Aile Atölyeleri

Liv Hospital Vadistanbul, dünyanın önde gelen çocuk hastanelerinden Boston Children’s Hospital iş birliği ile çocuk sağlığı ve hastalıkları alanında uzman doktorları bir araya getirerek, bilimsel toplantılar ve söyleşiler düzenliyor. Pediatride en son yenilikçi araştırmaları, gerçek hayatta karşılaşılan zorlukları ve deneyimleri aydınlatan "Pediatrik Hastalıklarda Yenilikler Üzerine Aile Atölyeleri ve Uluslararası Web Seminerleri” programı 7-10 Eylül tarihleri arasında Liv Hospital Vadistanbul’da gerçekleştirilecek.

24 Ağustos 2021 Salı 10:07
1916 Okunma
Liv Hospital Vadistanbul ve Boston Children’s Hospital işbirliği İle Bilimsel Toplantılar ve Aile Atölyeleri

Güçler birleştirildi

Boston Children's Hospital ve Liv Hospital Vadistanbul'dan uzmanlar, dersler vermek, tartışma oluşturmak ve gelecekteki araştırmalar için sorular belirlemek için güçlerini birleştirdi. Daha genel bir pediatri ortamında açılış konuşmaları, temel araştırma ve üçüncü basamak bakım konularından eksiksiz bir sunum yelpazesi içeren programın başlangıç tarihi olan 7 Eylül Salı günü yapılan aile atölyesinde Liv Hospital hekimleri Psikiyatri Uzmanı Prof. Dr. Seher Akbaş ve Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Uzmanı Prof. Dr. Berna Tander “Covid Döneminde Çocukların Üzerindeki Fiziksel ve Psikolojik Etkiler”, Çocuk İmmünolojisi ve Alerji Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Mahir İğde “Çocuklarda A’dan Z’ye Alerjik Hastalıklar”, Klinik Psikolog Selenay Yücel “Ergenlerle Başa Çıkma Sanatı”, Çocuk Nefrolojisi Uzmanı Prof. Dr. Ozan Özkaya ve Çocuk Cerrahisi Uzmanı Prof. Dr. Selami Sözübir “Çocuklarda İdrar Kaçırma ve Böbrek Taşı Sorunları”, Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Pınar Karadeniz ve Klinik Psikolog Müge Kurt “Pandemi Sonrası Çocuğum Okula Hazır mı?” ve Klinik Psikolog, Floortime terapisti Tolga Güngör “Çocuklarda Temel Alışkanlıklar (Yeme, İçme, Uyku ve Tuvalet) konularında sunumlar yapıp izleyicilerden gelen sorulara yanıtlar verecekler. Aynı program dahilinde 7 Eylül akşamı düzenlenen “Çocuk Hastalıklarında Yenilikler” hakkındaki bilimsel toplantının moderatörlüğünü Liv Hospital Çocuk Hematolojisi ve Onkolojisi Uzmanı Prof. Dr. Tülin Tiraje Celkan ile Medical Park Bahçelievler Çocuk Hematolojisi Uzmanı Prof. Dr. Tunç Fışgın yaptı. Webinar konuşmacıları Boston Children’s Hospital’dan Çocuk Hematolojisi ve Onkolojisi Uzmanları Dr. Leslie Lehmann “Kemik İliği Nakli” , Dr. Christine Duncan “Hematolojik, Onkolojik Bozukluklar İçin Gen Tedavisi” hakkında bilgiler aktarırken Liv Hospital Çocuk Hematolojisi Uzmanı Prof. Dr. Gül Nihal Özdemir “Hemanjiyomlara ve Malformasyonlara Yaklaşım” konusunu ele alacak.

Uzman hekimlerden eğitici bilgiler

Aile atölyelerinin 2 günü olan 8 Eylül’de Liv Hospital hekimlerinden Çocuk Hematolojisi ve Onkolojisi Uzmanı Prof. Dr. Tülin Tiraje Celkan “Her Yaş Çocukta Kansızlığı Anlamanın İpuçları”, Çocuk Kardiyolojisi Uzmanı Dr. Nuh Yılmaz “Çocuğumun Doğumsal Kalp Hastalığı Olduğunu Nasıl Anlarım?”, Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Adil Umut Zubarioğlu ve Prematüre Bebek Annesi İnci Candemir “Prematüre Bebeği Evde Neler Bekliyor?”, Çocuk Nörolojisi Uzmanı Prof. Dr. Gülşen Köse “Çocuk ve Ergenlerde Baş Ağrısı Masum Olmayabilir”, Klinik Psikolog Ayşe Aydınoğlu ile Uzman Psikolog Burcu Özbaş “Çalışan Ebeveynlerin Çocukları ile Nitelikli İlişki Kurma Becerilerinin Artırılması” konularını ele alırken, Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Pınar Karadeniz de “ Bebeğim Büyürken Nelere Dikkat Etmeliyim?” konusunda bilgiler aktarıp katılımcıların sorularına cevap verecek. Akşam düzenlenen webinarın moderatörlüğünü ise Liv Hospital’dan Çocuk ve Yetişkin Kalp Damar Cerrahisi Uzmanı Prof. Dr. Sertaç Çiçek ile Çocuk Kardiyolojisi Uzmanı Prof. Dr. Levent Saltık’ın yapacağı programda Boston Children’s Hospital’dan Cerrahi Tıp Direktörü, Yenidoğan Kalp Cerrahisi Uzmanı Dr. Aditya “AK” Kaza “Konjenital Kalp Cerrahisi Yenilikleri”, Çocuk Kardiyolojisi Uzmanı Dr. Sitaram Emani “Tek ventrikül / Hipolastik Sol Kalp Sendromu ve Çeşitleri” hakkında sunumlar yaparken Liv Hospital Yenidoğan, Çocuk ve Yetişkin Kalp ve Damar Cerrahisi Uzmanı Prof. Dr. Sertaç Çiçek “Koroner Arterlerin Anormal Aortik Orijini için Cerrahi: Endikasyonlar ve Cerrahi Teknikler” konusunda bilgiler aktaracak.

A’dan Z’ye Çocuk Sağlığı

9 Eylül Perşembe günü yapılacak aile atölyesinde Liv Hospital’ın Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanları Dr. Kübra Cenkçi “Çocuklarda Fonksiyonel Beslenme” , Dr. Fatih Aydın “Çocuğumun Ateşi Var Ne Yapmalıyım?” konusunda aktarım yaparken Göz Hastalıkları Uzmanı Dr. Elvan Yalçın “Çocuklarda Göz Problemleri / Ne Zaman Göz Doktoruna Gitmeliyim?”, Çocuk Endokrinolojisi ve Metabolizma Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Cengiz Kara “Boy Kısalığında Erken Ergenliği Merak Ettikleriniz”, Psikoterapist Özkan Kenarlı “Dürtüsellik ve Hiperaktivite Hakkında Ebeveyn Danışmanlığı”, Aile- Ebevyn Danışmanı Gülfem Aybastı Civan “Pozitif Ebeveynlik” konusu ile katılım sağlayacak. Webinar programında ise moderatör olarak Hacettepe Üniversite’nden Çocuk Nefrolojisi Uzmanı Prof. Dr. Rezan Topaloğlu ile Liv hospital Çocuk Endokrinolojisi ve Metabolizma Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Cengiz Kara olacak. Program konuğu olarak da Boston Children’s Hospital’dan Çocuk Endokrinolojisi Uzmanı Doç. Dr. Christina Jacobsen “Osteogenezis Çocuk Nefrolojisi Uzmanı Dr. Frieldhelm Hildebrandt éÇocukluk Çağı Kronik Böbrek Hastalığında Hassas Tıp” hakkında bilgiler aktarırken Liv Hospital Çocuk Nefrolojisi Uzmanı Prof. Dr. Ozan Özkaya “Ürine Boğaz Taşı ile Çocuğa Yaklaşım” konusunda sunum yapacak.

Gerçek hayatta karşılaşılan zorluklar ve deneyimler aydınlatıldı

Programın son günü 10 Eylül’deki aile atölyesinde Liv Hospital hekimleri Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Prof. Dr. Şenol Bekmez “Çocuğum Spor Yapacak Neye Dikkat Etmeliyim?”, Çocuk Nefrolojisi Uzmanı Prof. Dr. Ozan Özkaya “Çocuklarda Bacak Ağrısı Ne Kadar Önemli?”, Çocuk Gastroentolojisi, Hepatolojisi ve Beslenme Uzmanı Prof. Dr. Makbule Eren “Çocuklarda Karın Ağrısı Ne Kadar Önemli?”, Çocuk Cerrahisi Uzmanı Dr. Öğr. Üyesi Murat Mutuş “Sünnet Hakkında Merak Edilenler” , Klinik Psikolog Selenay Yücel ile Çocuk Gelişimi Eğitmeni Farah Şahin “Çocuklar İçin Oyunun Yeri ve Önemi” hakkında konuşmalar yapacak. Akşam yapılacak son webinar programında ise moderatörlüğü Liv Hospital Çocuk Nörolojisi Uzmanı Prof. Dr. Gülşen Köse ile İstanbul Üniversitesi Çocuk Gastroentolojisi, Hepatoloji ve Beslenme Uzmanı Prof. Dr. Fügen Çullu Çokuğraş üstlendi. Konukları ise Boston Children’s Hospital Nöroloji Uzmanı Prof. Dr. Mustafa Şahin “Tuberos Skleroz Komplekslerindeki Gelişmeler” ile Kistik fibrozis Merkezi Direktörü, Çocuk Gastroentolojisi, Hepatolojisi ve Beslenme Uzmanı Dr. Sabina Sabharwal “Kistik Fibroz Tedavisindeki Gelişmeler” konusunu aktaracak. Son olarak da Liv Hospital Çocuk Gastroenterolojisi, Hepatolojisi ve Beslenme Uzmanı Prof. Dr. Makbule Eren “Konjinetal Diyare Bozukluklarına Yaklaşım” konusu ile program kapanışını gerçekleştirecek.

Bilgi ve İletişim:

Büşranur Kâtip: 0539 851 41 50

Adres:

Ayazağa Mahallesi, Kemerburgaz Caddesi, Vadistanbul Park Etabı, 7F Blok, 34396 Sarıyer/İstanbul

Göktürk Dergisi

Son Güncelleme: 11.09.2021 11:04
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.