Eyüpsultan Belediyesi Çölyak Hastalarına Glutensiz erzak kolisi dağıttı.

Eyüpsultan Belediyesi, pandemi nedeniyle zor bir dönemden geçtiğimiz şu günlerde sosyal belediyecilik anlayışıyla rutin çalışmalarına aralıksız devam ederken vatandaşları da bu zor günlerinde yalnız bırakmıyor.

22 Şubat 2021 Pazartesi 14:07
495 Okunma
Eyüpsultan Belediyesi Çölyak Hastalarına Glutensiz erzak kolisi dağıttı.

Gıda desteğinden, nakdi desteğe kadar vatandaş ve esnafın yanında olmaya devam eden Eyüpsultan Belediyesi, çölyak hastalarını da unutmuyor. Eyüpsultan Belediyesi Sosyal Destek Hizmetleri Müdürlüğü, bu kapsamda özel beslenme gereksinimi duyan çölyak hastalarına 3 ayda bir gıda desteği sunuyor.

ÇÖLYAK HASTALARINA GLUTENSİZ GIDA

Bu amaçla ilçede bulunan 80 çölyak hastası için, içerisinde ekmek, makarna, un, kurabiye, çikolata, karışık kuruyemiş, kahvaltılık, bakliyat, sıvı yağ, çorba gibi gluten içermeyen, 19 kalemden oluşan yiyecek paketleri oluşturuldu. Özenle hazırlanan gıda paketleri vatandaşların kapılarına kadar götürülerek ücretsiz olarak teslim edildi. Ayrıca ailelere pandemi nedeniyle maske ve kolonya da hediye edildi.

Paketlerini teslim alan vatandaşlar yapılan hizmetten duydukları memnuniyeti dile getirerek kendilerini unutmayan Eyüpsultan Belediye Başkanı Deniz Köken’e teşekkürlerini iletti.

ÇÖLYAK HASTALIĞI NEDİR?

Çölyak hastalığı bir gıda alerjisidir. Gluten duyarlılığı sebebiyle çölyak hassasiyeti bulunan vatandaşlar, glutensiz gıdalarla beslenmek zorunda. Bu hassasiyeti bulunanların yaşamları boyunca belirli bir diyet yapması, yani glutensiz gıdaları tüketmesi gerekiyor.

Göktürk Dergisi

banner23

banner24