Başkan Deniz Köken'den Göktürk'e Müjde!

Eyüpsultan Belediye Başkanı Deniz Köken, Göktürk ve yeni projeleri hakkında Göktürk Dergisi imtiyaz sahibi Ümit Öner ile güzel bir söyleşi gerçekleştirdi.

22 Nisan 2021 Perşembe 15:34
1426 Okunma
Başkan Deniz Köken'den Göktürk'e Müjde!

1- Başkanım Göktürk Metrosu ile ilgili bitişi için oldukça soru alıyoruz. Bitiş tarihi hakkında bilgi alabilir miyiz?

Cevap: Açıkçası Ağustos 2021 öngörülüyordu lakin yıl sonunu bulacak görünüyor.

2- Hastane projeniz ile ilgili planınız aşama ne durumdadır?

Cevap: 2021 yatırım programımda mevcut, yeri hazır. Ancak hastane yapımında  400 yatak idi proje ama 200 yatak kapasitesini hızlandırmak için çalışmaları yapıyoruz. En azından bir bölümünü hızlı açmak istiyoruz.

3- Okul için temel atıldı. Planlama doğrultusunda bitiş sizce ne zaman gerçekleşir? 

Cevap: Fen Lisesi için inşaatımız Kemerburgaz'da başladı. 18 ay da bitecek olarak diyebilirim. Bir okul daha projemiz gerçekleşecek. Şuanda Eyüpsultan'da 8 okul inşaatımız başlamış olup 2 okul daha ilave olacak. 

''Şuan için 43 projemizin startını verdik.''

4- Göktürk halkı yol düzenlemesi, otopark gibi sorunlar ile ilgili çalışmalarınız hakkında bilgileri merak ediyor. Başkanım bu konu da ki projeleriniz nelerdir?

Cevap: Yol düzenlemesi ile ilgili olarak projemizi Büyükşehir Belediyesine ilettik. Hatta geçenlerde İspark Genel Müdürü ile göüştük. Otopark olarak bizim mevcutta olan yerin kullanımı için konuştuk. Söylemiş olduğumuz fikrimize kendisi de ılımlı baktı. Esnafların önünde araçlar dükkanları da kapamaması adına bir girişim olacak. Bazı özel vale hizmetlerinin ara sokaklar da park etmesi mahalle sakinleri için de şikayetler alıyoruz. Bu konu da esnaf ve vatandaşlarımızın da bize yardımcı olmaları gerekmektedir. 

Bizim mevcutta ki otopark kullanımı hem yer açısından da büyyük olduğu için trafik akışı açısından da rahatlamayı sağlayacak. Ayrıca aracını park eden ve mesafe anlamında uzak yürüme gerekecek olan yaşlı, hamile ve çocuklu kadınlar için zellikle 2 shuttle aracı koyacağımı söylüyorum. Yazın açık kışın da üzeri kapalı olan küçük araçlar ile vatandaşımıza kolaylık sağlayabiliriz.

Onun dışında Belediye Ek Hizmet Bina arkasından da yeni bir otoban çıkışı projesi için konuşmaları devam ettiriyoruz. Burada ki trafik akışını ve yığılmayı biraz daha rahatlatmak için. 

''ÇOCUK HAYAT VE GELECEK'' 

5- Başkanım bugünün anlam ve önemine istinaden geleceğimizin gençleri bugünümüzün çocukları için vereceğiniz bir mesaj var mıdır?

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını cani gönülden tebrik ediyorum.  Bugünü çocuklarımıza bağışlayan Ulu Önder Atatürk'e de şükranlarımızı arz ediyoruz. 

Çocuklarımızı düşünüp onlara hitafen bir bayram ilan etmek her millete nasip olmaz. Bunu yaşabilen bir milletiz. 

Son olarak da Başkan Deniz Köken 'Pandemi sürecinin hızlıca geçmesini ve normale dönmeyi dilediğimi bilmenizi ister, sizler ile güzel sohbetinizden dolayı teşekkür ederim.' diyerek keyifli sohbeti ve vermiş olduğu bilgilerden dolayı bizde teşekkürlerimizi sunarız.

Göktürk Dergisi

Son Güncelleme: 26.04.2021 09:08
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner23

banner24