ABADEMY Özel Çocuklar Aile Danışmanlık Gelişim Merkezi

2003 yılından beridir özel çocuklar alanında uzman olan Selim Parlak tarafından kurulmuştur. Özel eğitim sektöründe yer alan, başarılı işbirlikleri ve ABA Konferansı gibi ilklere imza attığı projeleri ile tanınan Selim Parlak, Aba Akademi Özel Çocuklar Aile Danışmanlık Gelişim Merkezinde çalışmalarını sürdürmeyi devam ettirmektedir.

16 Şubat 2021 Salı 09:31
1292 Okunma
ABADEMY Özel Çocuklar Aile Danışmanlık Gelişim Merkezi

Aba Akademi uzman kadrosu ile özel çocuklarınızın güvenle eğitim alabileceği, farkındalıklarının isimlerini koyabileceği ve eğitim sonrasın da çocuğunuz da ki sonuçları fark edeceğiniz eğitim kurumudur. 

Nörogelişimsel farklılığa sahip çocukların gelişimlerinde hız kazanmalarına yardımcı olmak ve ailelerinin ihtiyacı olan tüm desteği sağlamak üzere İstanbul merkez yerlerinden biri olan Mecidiyeköy’de kurulmuştur. Ayrı odalar ile özel olarak eğitimin verildiği kurum, hijyenli olarak da çocuklarınızı rahatlıkla emanet edeceğiniz yerdir.

Abademy Merkezinden kısaca bilgiler;

*Özel eğitim alanında, dünyada etkisi bilimsel olarak kanıtlanmış ABA Terapi (Applied Behavior Analysis), Uygulamalı Davranış Analizi,

*VB-MAPP (Verbal Behavior Milestones Assessment and Placement Program), Sözel Davranış Yaklaşımı,

*Theory of Mind, Zihin Kuramı,

*Nutritional and Eating Disorders, Beslenme ve Yeme Bozuklukları,

*Play Skills Programs, Oyun Oynama Becerileri Programları kullanılmaktadır.

ABADEMY, ailelere yenilikçi bir bakış açısı getirerek, otizm ve diğer nörogelişimsel bozukluklar tedavi protokolü sistematiğiyle, üç aşamalı model sunamaktadır.

Birinci aşama: Çocuğun, takvim yaşı ile gelişim yaşını eşitlemek için aba terapi, oyun oynama becerileri, dil konuşma terapi, ergoterapi v.b. gibi konularda çocuk gelişimi aile danışmanlığı yapmak.

İkinci aşama: Anne ve babanın depresyon, kaygı, öfke, tutum, kişilik, empati v.b. gibi durumlarını, değerlendirme araçlarıyla netleştirmek ve özel çocuğa sahip olmayı göğüsleyecek farkındalıklar kazanmalarına yönelik aile danışmanlığı yapmak.

Üçüncü aşama: Ailelere, farklı gelişim gösteren çocuklarının, psikiyatri, nöroloji, genetik tanı, metabolizma, gastroenteroloji, endokronoloji, kbb, göz, diş gibi, tıbbi konsültasyonlarını neden yapmaları gerektiği konusunda aile danışmanlığı yapmak.

İletişim

Adres: Büyükdere C. Mecidiyeköy M. Şehit Ahmet S. Ada Residence No:6-10 K:-2 D:3 Mecidiyeköy / Şişli / İstanbul
Abademy, İstanbul’un Avrupa yakasında oldukça merkezi bir noktada yer almaktadır. Mecidiyeköy Trump Alışveriş Merkezi’nin otoparkına giden sokak üzerinde sağ tarafta kalmaktadır.

Telefon: 0212 266 12 11

Mail: [email protected]

Web sitesi: https://abademy.com.tr/iletisim/

Göktürk Dergisi

Son Güncelleme: 22.03.2021 09:20
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.