Yapılan anlaşma kapsamında İstanbul Park, 2027 sezonundan itibaren yeniden yarış takvimine dahil edilecek ve en az 5 yıl boyunca organizasyona ev sahipliği yapacak.

Türkiye, en son 2021 yılında Formula 1 yarışlarına ev sahipliği yapmıştı. Yeni anlaşmayla birlikte 2027-2031 yılları arasında düzenlenecek yarışlar, ülkenin uluslararası spor organizasyonlarındaki yerini yeniden güçlendirmesi açısından önemli bir adım olarak görülüyor.

Toplam 5.338 kilometre uzunluğa ve 14 viraja sahip olan İstanbul Park pisti, özellikle efsaneleşmiş 8. virajıyla yarış dünyasında ayrı bir yere sahip. Zorlu yapısı ve yüksek hızdaki çoklu apeksleriyle bilinen bu viraj, hem pilotlar hem de izleyiciler için en heyecan verici bölümlerden biri olarak öne çıkıyor.Formula 1’in yeniden İstanbul’a dönmesiyle birlikte pistte modernizasyon çalışmaları yapılması ve uluslararası standartlara uygun yeni alanların inşa edilmesi planlanıyor. Bu gelişmenin, spor turizmine katkı sağlaması ve Türkiye’nin küresel organizasyonlardaki görünürlüğünü artırması bekleniyor.

Öte yandan Formula 1’in dünya genelinde milyonlarca izleyiciye ulaşması ve dijital platformlarda büyük etkileşim yakalaması, İstanbul’daki yarışların da geniş bir uluslararası ilgi görmesini sağlayacak.

Kaynak: Göktürk Dergisi