Petrol fiyatları kritik sınırın altına düştü

Petrol, ekonomik yavaşlama endişelerinin ham petrol piyasasının sıkı olduğuna dair işaretleri gölgede bırakmasıyla haftaya düşüşle başladı. Peki bu düşüş Türkiye'deki akaryakıt fiyatlarına yansıyacak mı? İşte cevabı...

25 Temmuz 2022 Pazartesi 14:02
1209 Okunma
Petrol fiyatları kritik sınırın altına düştü

Batı Teksas tipi ham petrolün bu yılın en uzun kayıp serisi olan Cuma günü üçüncü haftalık düşüşünü kapattıktan sonra varil başına 94 doların altına düştü. Brent petrolün varil fiyatı ise 97 dolardan işlem görüyor. Peki bu düşüş Türkiye'deki akaryakıt fiyatlarına yansıyacak mı? İşte cevabı...

Petrol fiyatları kritik sınırın altına düştü

Merkez Bankası'nın artan enflasyonla mücadele etmesi ve talep üzerinde baskı oluşturması nedeniyle Fed'in bu hafta bir başka büyük faiz artırımını yapması bekleniyor.

Singapur’daki Vanda Insights’ın kurucusu Vandana Hari "Fiyatlar dalgalı seyrederken, ham petrol üzerinde yeniden aşağı yönlü baskı bekliyorum" dedi.

Vadeli işlemler geçen hafta yüzde 3 düştü.  Petrol, ABD'nin resesyona doğru gittiğine dair artan korkular hâkim olurken kıdemli emtia uzmanı Pierre Andurand, küresel ekonomi gücünü kaybetse bile petrol talebinin beklentileri aşabileceğini söylüyor.

Twitter'da yaptığı açıklamada, tüketim artışının virüs kısıtlamaları nedeniyle son birkaç yılda kırk yıllık eğiliminin gerisinde kaldığını ve normal seviyelere dönmesi gerektiğini söyledi.

TÜRKİYE'DEKİ AKARYAKIT FİYATLARINA NASIL YANSIYACAK?

26 Temmuz Salı gününden itibaren geçerli olmak üzere motorinde 92 kuruş indirim bekleniyor.

DHA

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner23

banner24