Beyaz Eşya Satışlarında Büyük Düşüş

Beyaz eşya pazarındaki daralma Temmuz ayında da devam ederken, ÖTV muafiyeti uygulamasının Haziran'da sona ermesinin de etkisiyle iç satışlar %31 oranında sert gerileme kaydetti.

23 Ağustos 2019 Cuma 10:45
677 Okunma
Beyaz Eşya Satışlarında Büyük Düşüş

Türkiye Beyaz Eşya Sanayicileri Derneği (TÜRKBESD) verilerine göre; buzdolabı, çamaşır makinası, bulaşık makinesi ve fırından oluşan dört ana ürün grubunda iç satışlar Temmuz ayında %31 düşüşle 459,658 adet oldu.

İç satışlar Ocak-Temmuz döneminde ise %12 düşüşle 3.4 milyon adet olarak gerçekleşti.

Açıklamaya göre, küresel ekonomideki yavaşlamanın etkisiyle ihracat artış ivmesi de yavaşlama kaydetti. Buna göre beyaz eşya ihracatı Temmuz’da %1 artışla 1.55 milyon adet, Ocak-Temmuz döneminde de %1 artışla 10.5 milyon adet oldu.

Beyaz eşya üretimi ise Temmuz’da %10 düşüşle 2.03 milyon adet, Ocak-Temmuz’da ise %2 gerileyerek 14.04 milyon adet olarak gerçekleşti.

Göktürk Dergisi

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner23

banner24