Lise nakil sonuçları: LGS 2. nakil boş kontenjanları ve taban puanlar yayınlandı!

Lise nakil sonuçları açıklandı!

05 Ağustos 2019 Pazartesi 13:16
719 Okunma
Lise nakil sonuçları: LGS 2. nakil boş kontenjanları ve taban puanlar yayınlandı!

Lise nakil sonuçları açıklandı! Sonuçlar ardından başlayan LGS 2. nakil başvuruları ile istedikleri liseye yerleşemeyen öğrenciler 5 – 8 Ağustos'ta tercih yapacak. İkinci nakil tercihleri için boş kontenjanlar ve taban puanlar haberimizin içerisinde yer alıyor. Nakil sonuçlarına göre, birinci yerleştirme sonunda öğrencilerin yüzde 95’i istedikleri liselere yerleştirilirken, bu oran yerleştirmeye esas birinci nakil sonunda yüzde 98’e yükseldi. LGS birinci nakil sonuçları ardından gözler ikinci nakil başvurularına çevrildi. Sonuçlara Bakanlığın internet sitesi adresinden kimlik numaraları girilerek ulaşılabiliyor. Lise nakil sonuçları ardından yerleştirilen öğrenciler kayıtlarını yapacak, yerleşemeyen öğrenciler ise lise ikinci nakil döneminde tekrar tercih yapacak. Bugün başlayan yerleştirmeye esas ikinci nakil tercih başvuruları ise 8 Ağustos’ta sona erecek. Yerleştirmeye esas ikinci nakil sonuçlarının 10 Ağustos’ta açıklanmasıyla merkezi olarak yürütülen ana yerleştirme süreci tamamlanacak. İkinci nakil başvurusu yapacak öğrenciler için boş kontenjan ve taban puan bilgileri paylaşıldı.

İKİNCİ NAKİL TERCİH BAŞVURULARI NE ZAMAN?

29 Temmuz-2 Ağustos dönemini kapsayan 2019 Yılı Ortaöğretim Kurumlarına Yerleştirmeye Esas 1'inci nakil sonuçları belli oldu. Sonuçlara Bakanlığın internet sitesi aderesinden kimlik numaraları girilerek ulaşılabiliyor. Bugün başlayan yerleştirmeye esas ikinci nakil tercih başvuruları ise 8 Ağustos'ta sona erecek. Yerleştirmeye esas ikinci nakil sonuçlarının 10 Ağustos'ta açıklanmasıyla merkezi olarak yürütülen ana yerleştirme süreci tamamlanacak. Hiçbir yere yerleşemeyen öğrenciler için il/ilçe öğrenci yerleştirme ve nakil komisyonlarınca yerleştirme başvuruları alınacak ve 6 Eylül'de yerleştirme süreci sona erecek.

İnternet Medyası

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner23

banner24