Kemerburgaz Uğur Anadolu Lisesi ile Geleceğe Hazırlık

Uğur Okulları, köklü ve global bir kurum olarak yarım asırlık başarı geleneğini Kemerburgaz Uğur Anadolu Lisesi ile sürdürüyor.

04 Temmuz 2019 Perşembe 16:50
1480 Okunma
Kemerburgaz Uğur Anadolu Lisesi ile Geleceğe Hazırlık

Türkiye’nin 44 ilindeki okullarında, aynı kalitede eğitim yaklaşımlarını uygulayan Uğur Okulları, Kemerburgaz Uğur Anadolu Lisesi ile eğitim hayatına değer katmaya devam ediyor. Her biri alanında deneyimli akademik kadrosuyla, sunulan çağdaş eğitim ortamı, öğrencilerin sorgulama ve analitik düşünme becerilerini geliştiren STEM eğitimi, Uğur Sınava Hazırlık Merkezi, kişiye özgü çözüm odaklı ve proaktif rehberlik hizmetleriyle ayrıcalıklı bir eğitim kurumu olmayı sürdürüyor.

Eğitimde “5 Dil 2 Beceri” yaklaşımı

Uğur Okulları, öğrencilerinin 21’nci yüzyıl becerileriyle donanmaları ve geleceğe hazırlanmaları üzerine eğitim stratejilerini kurguluyor. Eğitim yaklaşımlarında öğrencilere 5 dil ve 2 becerinin kazandırılması önemseniyor. Birincisi anadil, yani Türkçe. Akademik başarının, ifade gücünün, sosyal diyalogların genel olarak hayat başarısının artması için anadilin öğrencilere çok iyi öğretilmesi hedefleniyor. İkincisi bilim dili olan Matematik. Öncelikli olarak öğrencilere matematiğin hayatımızda ne işe yaradığını, nerede karşımıza çıkacağı anlatılıyor. Üçüncüsü global dünyada iletişimde en temel dillerden biri olan İngilizce. İyi İngilizce konuşan, anlayan ve kendini İngilizce konuşarak iyi ifade edebilen bireyler yetiştirmek amaçlanıyor. Dördüncü dil, teknolojinin dili olan kodlama ve yazılım dilidir. Gerek yaşantımızda gerek işimizde kullanmak durumunda olduğumuz bunca teknolojinin mantığını iyi anlayabilirsek, daha verimli kullanır, ileri teknoloji üretimi için bir adım daha atmış oluruz. Beşinci dil ise davranış dili. Yani “öncelikle iyi insan olmak”. Bu 5 dilin yanında ise kazanılması gereken 2 beceriyi de aşılıyoruz: “Sanat ve Spor” Sanatın ve sporun öğrencilerin hayatlarının her anında olması hedefleniyor…

“Sınavlara hazırlıkta yarım asırlık deneyimi ile öncü kurum”

50’nci yılını kutlayan köklü ve global bir eğitim kurumu olan Uğur Okullarının en önemli özelliklerinden birinin sınavlara hazırlık olduğunu belirten Uğur Okulları Genel Müdürü Nevzat Kulaberoğlu; “Uğur Okulları, yarım asırlık sınavlara hazırlık deneyimini en başarılı bir şekilde okullarına entegre etmiş olan ve bunu başarı ile uygulayan ilk ve en önemli kurumdur. Bir ilki gerçekleştirerek hayata geçirdiğimiz “Uğur Sınava Hazırlık Merkezi” öğrencilerimizin sınav başarısını artırmayı, sosyal sorumluluk ve bilimsel projeler hayata geçirmeleri için teşvik etmeyi, aynı zamanda yurt dışı üniversite başvuruları için portfolyo oluşturmalarını hedefliyoruz. Aslında bu yıl değişecek sistem ile de okullarda kurulacak yapıya benzer olan bu merkezi, öğrencilerimizle 3 yıldır buluşturuyor olmanın da gururunu yaşıyoruz elbette. ” dedi.

Ayrıca 11’nci ve 12’nci sınıflarımızda uyguladığımız Üniversite Ön Hazırlık Programı ile öğrencilerin konu eksiklerini tamamlaması, gelecekte okumak istedikleri bölüm ve seçmek istedikleri meslek hakkında kapsamlı bilgi almasını hedefliyoruz. Uğur Okullarının eğitim modeline göre kurgulanmış özgün sorulardan oluşan, zengin içerikli, nitelikli yayınlarla birlikte yeni çağın eğitim teknolojileriyle bilgiye her yerde erişim sağlıyoruz. Aynı zamanda tüm Uğurlu öğrencilerimiz Bahçeşehir Üniversitesi’nde burs imkanına sahip oluyor. Burs oranları öğrencilerimizin Uğur Okullarında eğitim gördüğü yıla göre, artan oranlarda değişiklik gösterebiliyor.

Aynı zamanda Uğur Okullarında, öğrencilerin LGS ve YKS’de elde edecekleri başarı düzeyine göre artan oranlarda avantajlı kayıt imkanı da sağlanıyor. 

Yurt Dışı Eğitimde BAU Global Pasaportu

Öğrencilerin 21’nci yüzyıl becerileriyle donanmaları ve geleceğe hazırlanmaları üzerine eğitim stratejilerini kurguladıklarını belirten Kulaberoğlu; “Uğur Okulları olarak global dünyada iletişimde en temel dillerden biri olan İngilizce’yi öğrencilerimize en iyi şekilde öğretiyoruz. Ayrıca Uğur Okulları bünyesinde bulunan; yurt dışı üniversite ve lise programları, yaz okulu, yurt dışı ve yurt içi geziler konusunda danışmanlık hizmeti sunan Uğur International ile öğrencilerin eğitimlerine katkı sağlıyoruz. Öğrencilerimiz İngiltere, Kanada, Washington D.C. gibi farklı ülke ve şehirlerde Bahçeşehir Uğur Eğitim Kurumları çatısı altında yer alan kurumlarda ücretsiz yabancı dil öğrenimi görebilme imkanına sahip oluyorlar. BAU Global iletişim ağında yer alan, alan 9 üniversite ve 4 dil okulu başta olmak üzere, dünyanın saygın üniversitelerinde öğrenim bursu ve sertifika programı olanaklarından faydalanabiliyorlar.” dedi.

Uğur Okulları kemerburgaz Anadolu Lisesi

Adres: Mithatpaşa Mahallesi, Mithatpaşa Mah. 1, Ender Sk. No: 28, 34075 Eyüp/İstanbul

Telefon: 0212 293 55 55

Göktürk Dergisi

Son Güncelleme: 04.09.2019 16:25
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.