Her Birey Farklıdır, Bu Farklılık Bizim Çıkış Noktamız: Pro Analitik

"Her birey özeldir." düşüncesi ile ilkeli, kaliteli, ne istediğini bilen, kişiye özel programlarla karşınıza çıkan Pro Analitik; eğitime yeni bir bakış açısı getirerek öğrencilerine yol gösteriyor.

15 Şubat 2020 Cumartesi 13:11
2072 Okunma
Her Birey Farklıdır, Bu Farklılık Bizim Çıkış Noktamız: Pro Analitik

Klasik dershanecilik anlayışından ziyade öğrencinin kendini rahat hissedebileceği ve ders çalışabileceği bir konsept oluşturmayı hedefleyen Pro Analitik, planlı ve düzenli çalışma ile öğrencilerin kendilerini daha iyi hissedebilmeleri için oluşturulmuş bir yapı olarak karşımıza çıkıyor. Pro Analitik, öğrencilerin en büyük eksiğinin ne zaman, ne kadar ve nasıl ders çalışacaklarını bilememeleri olduğunu vurguluyor. Bu noktada öğrencinin evinde yapması gereken ders çalışma sistemini, merkezlerinde deneyimli eğitimcilerin gözetiminde yapmasını sağlıyor. Bunun yanı sıra her hafta farklı kaynaklarla çeşitli deneme sınavları yaparak öğrencilerin gelişimini güncel ve şeffaf bir şekilde takip ediyor.

13 yıllık tecrübe ve birikimle öğrencilerin karşısına çıkan Pro Analitik, çalışmalarını sadece öğrenciler üzerinden yürütmüyor. Öğrencinin yanı sıra ailesini de işin içine dâhil ederek veliye çeşitli sorumluluklar yüklüyor. Zaman zaman velilere de deneme sınavları yaparak onların çocuklarıyla empati kurmalarını ve çocuklarını daha iyi anlayabilmelerini sağlıyor.

“Sağlık ile Eğitim İç İçe”

Pro Analitik bu uygulamalarla sınırlı kalmayıp “sağlık ile eğitim iç içe” düsturuyla Fizyoterapist eşliğinde öğrencilerle nefes egzersizleri ve fiziksel egzersizler yaptırarak öğrencilerin rahatlamasını, daha rahat düşünmesini ve daha iyi odaklanmasını sağlıyor.

Hedeflerimiz arasında öğrencinin;

Okul Başarısını Arttırmak

Sınav Kaygılarını Gidermek

Sınav Başarısını Yükseltmek

Zaman Yönetim Planlaması Yapmak

Meslek Seçiminde Rehberlik Yapmak

Eksik Konuların Tespitini Yapmak

Veli Bilgilendirmesi Yapmak

İhtiyaç Duyulduğunda Özel Derse Yönlendirmek

“Dershanelerde, okullarda ve evlerdeki açığı burada kapatıyoruz”

Pro Analitik olarak merkezlerinde özel ders vermediklerini fakat ihtiyaç dâhilinde öğrencileri öğretmenlere yönlendirdiklerini dile getiren Eğitim Rehberi Gökçe Zengin; “Merkezimizde özel ders vermiyoruz, fakat ihtiyaç dâhilinde öğretmenlerimize yönlendiriyoruz. Öğrencilerin en büyük sıkıntılarından biri evde ders çalışmamaktır. Öğrenciler evde ders çalışamadıkları için haftanın belli gün ve saatlerinde öğrencilerimizi buraya alıyoruz. Buna istinaden burada çeşitli programlar yapıyoruz. Ev ödevlerini veriyoruz, günlük kontrollerini yapıyoruz ve her hafta da deneme sınavı yapıyoruz. Yani dershanelerde, okullarda ve evlerdeki açığı burada kapatıyoruz. Burada eğitime biraz daha farklı bir bakış açısı getirdik. Buna tamamen eğitim koçluğu denilmez esasında. Eğitim koçluğunda bildiğiniz üzere bir saatlik seanslarla öğrenciyle psikolog edasında konuşmalar gerçekleştiriliyor. Biz burada bizzat öğrenciyle ilgileniyoruz. Her öğrencimiz yaklaşık 2- 2 buçuk saat burada kalıyor. Burada belirli hedeflerimiz var; öğrencilerimizin konu eksikliklerini tamamlayarak kitap eksikliklerini de takip ediyoruz.” dedi.

“Yeni eğitim-öğretim yılında hem dershanecilik hem de eğitim koçluğu olarak devam edeceğiz”

Pro Analitiğe gelen öğrencilerin ya dershanelere gittiklerini ya da özel ders aldıklarını söyleyen Gökçe Zengin, “Burada öğrencilerimizi ilerletmek adına öğretmenleriyle de iletişime geçiyoruz. Bu sene öğrencilerimizin düzenine ayak uydurup eksikliklerini kapatmaya yönelik çalışmalar yapıyoruz. Yeni eğitim öğretim yılında ise faaliyet alanımızı genişletip öğrencilere destek olmanın ve eksikliklerini gidermenin yanı sıra dershane olarak da ilerlemeyi düşünüyoruz. Kısacası hem dershanecilik hem de eğitim koçluğu olarak devam edeceğiz. Çünkü burada eğitim koçluğunda biraz daha farklı bir sistem geliştirdik. Fizyoterapist arkadaşlarımızla beraber nefes egzersizleri ve duruş egzersizleri de göstereceğiz çocuklarımıza. Biliyorsunuz bütün gün masa başında oturuyorlar ve kan akışlarınız biraz hızlanması gerekiyor. Bu anlamda çocukları daha aktif edebilmek, daha mutlu edebilmek ve yaptıkları işten daha emin olabilmelerini sağlamak için farklı atraksiyonlar içine gireceğiz.” diye konuştu.

“En büyük eksikliğimiz öğrenciye ders çalıştırabilmek”

Yaklaşık 13 yıl eğitim sektöründe Rehber Öğretmenlik yapan Zengin; “ Çeşitli eğitim kurumlarında çalıştıktan sonra en büyük eksikliğimizin öğrenciye ders çalıştırabilmek olduğunu fark ettim. Okullarda, dershanelerde ve ev ortamında bunun sağlanması mümkün olmuyor. Bizim velilerimizden en çok duyduğumuz şey; “çocuk kapıyı kapatıyor ne yaptığını bilmiyoruz”… Biliyorsunuz çağımızın vebası; cep telefonları, internetler olunca çocukları bunlardan kopartmak zor oluyor. Ama birinin kontrolü altında ev dışında o rahat ortamlarından çıkıp ta farklı bir alana geldiklerinde gerçekten takip edildiklerinin farkına varıyorlar ve burada çok daha rahat ders çalışıyorlar. Burada çocukların daha rahat edebilecekleri ister tek, ister grup halinde çalışabilecekleri ortamlarımız var.” diye kaydetti.

“Velilere yönelik deneme sınavları yapacağız”

Pro Analitik olarak her hafta çeşitli deneme sınavları yaptıklarını vurgulayan Zengin; “İlerleyen zamanlarda velilerimizin, öğrencilerimizi daha iyi anlayabilmeleri adına, velilere yönelik deneme sınavları yapacağız. Bu sayede velilerin empati kurmalarını sağlayacağız ve onların çocukların duygu düşüncelerini anlamalarını sağlayacağız.” dedi.

İletişim:

Adres: Göktürk Merkez Mah. Göktürk Cd. No:11 D:17 Eyüp/İstanbul (34077)

Mail: proanalitik[email protected]

Telefon: 0552 363 17 76

Web: http://pro-analitik.com/

Göktürk Dergisi

Son Güncelleme: 15.02.2020 13:40
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.