Ünlü yapımcı Ryan Murphy Netflix’ten sonra şimdi de Disney ile anlaştı

American Horror Story, Glee, Nip/Tuck, Dahmer gibi birbirinden hit yapımlara imza atan Ryan Murphy, şimdi de Disney ile anlaştı.

21 Haziran 2023 Çarşamba 10:02
783 Okunma
Ünlü yapımcı Ryan Murphy Netflix’ten sonra şimdi de Disney ile anlaştı

Ye Dua Et Sev (Eat, Pray and Love), Glee, American Horror Story, Dahmer gibi birbirinden başarılı ve popüler yapımlara imza atan Ryan Murphy, Netflix ile beş yıllık sözleşmesi biterken yeni evini buldu. Murphy’nin sıradaki durağı Netflix’in güçlü rakiplerinden Disney oldu…

Netflix’in süperstar yapımcısı Ryan Murphy, akış platformu ile beş yıllık sözleşmesi tamamlanırken yeni adresini de belirledi. Murphy, şimdi de Disney için çalışacak.

Ünlü yapımcının, kariyeri oldukça parlak ve başarıları da onu daha cazip kılıyor. Murphy, Netflix için şovlar üretirken, Fox’taki eski işi için de çalışmaya devam etti ve böylece dünyanın en zengin ve en yüksek profilli yapımcılarından biri oldu. Şimdiye kadar altı Emmy, iki Altın Küre ve bir Tony kazanan Murphy, ayrıca Grammy’e de aday gösterildi.

Yeni anlaşmayla beraber Murphy, şu anda Disney Entertainment’ın eş başkanı olan Dana Walden’a katılacak, ancak görevi ile ilgili herhangi bir detay henüz paylaşılmadı.

Murphy, daha önce 2018’de yaptığı Netflix anlaşmasıyla 300 milyon dolar kazanmıştı.

Bu arada ünlü yapımcının Disney’e geçişi sırasında Netflix için “Monster”ın ikinci sezonunu ve “The Watcher”ın ikinci sezonunun yapımcılığını üstlenecek.

Murphy’nin Disney ile anlaşması Amerika Yazarlar Birliği’nin devam eden grevi sırasında gelmesi de dikkat çekti. Murphy’nin de yapımlarından “American Horror Story”, grevden etkilenenler arasında. Dizinin,  grev sırasında yapım aşamasında kaldığı belirtiliyor.

Sözcü

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner23

banner24