Ukrayna'da bankalardan döviz çekmek yasaklandı!

Ukrayna'daki bankalardan döviz çekme işlemlerine yasak getirilirken vatandaşların ATM'lere akın etmesi üzerine günlük para çekme limiti 100 bin Grivna olarak belirlendi.

24 Şubat 2022 Perşembe 13:46
549 Okunma
Ukrayna'da bankalardan döviz çekmek yasaklandı!

Ukrayna Merkez Bankası Başkanı Kyrylo Szewczenko, Rusya'nın Donbass'a operasyonuyla birlikte vatandaşların nakit çekmek üzere bankalara akın etmesi üzerine para çekmede günlük limit getirildiğini duyurdu.

Peki Bahsi Geçen "Günlük Para Çekim Sınırı" ne kadar?

Merkez Bankası Başkanı Szewczenko günlük para çekme limitinin 100 bin Grivna (yaklaşık 48 bin TL) olarak belirlendiğini açıklarken, nakit içermeyen işlemlerde ise herhangi bir sınırlama olmadığını aktardı.

Currency in Ukraine 2022 | Ukrainian Banknotes | Holidayify.com

Ukrayna Merkez Bankası Başkanı Szewczenko ayrıca döviz cinsinden nakit para çekmenin tamamen yasaklandığını duyurarak, tüm yurtta bankaların açık olduğunu, bankacılık sisteminin normal şekilde işlemeye devam ettiğini açıkladı.

İnternet Medyası

Son Güncelleme: 24.02.2022 13:53
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner23

banner24