İslambey Kentsel Dönüşüm Projesi’nin startı verildi

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ve Eyüpsultan Belediyesi’nin işbirliği ile İslambey’de başlatılan Kentsel Dönüşüm Projesi’nin startı verildi.

31 Ocak 2022 Pazartesi 14:34
810 Okunma
İslambey Kentsel Dönüşüm Projesi’nin startı verildi

İslambey Mahallesi sakinlerinin yıllardır hayalini kurduğu kentsel dönüşüm projesi kapsamında İslambey Caddesi, Dirim Sokak’ta bulunan ilk iki binanın yıkımına gerekli güvenlik önlemleri alınarak başlandı.

VATANDAŞLARIMIZLA TEKRAR BİRARADA OLACAĞIMIZ BİR DÖNÜŞÜM”

Yıkım çalışmalarını yakından takip eden Eyüpsultan Belediye Başkanı Deniz Köken, yerinde dönüşümün tüm vatandaşlara hayırlı olması temennisinde bulunarak şu açıklamalarda bulundu: “Bölge sorunlu bir bölge, vatandaşın iki türlü mağduriyeti var. Birincisi zemin kötü bina kötü, ikincisi hisseler çok fazla hepsini bir araya getirmek zordu. Bakanlığı dahil etmeseydik çözmemiz mümkün değildi. 394 tane bağımsız birim var burada, yaklaşık 222 tanesinin imzası alındı. Vatandaştan izin alarak bu riskli yapıyla yıkıma başladık. Bakanlıkta devreye girecek inşallah. Vatandaşlarımızın, komşularımızın başka bir yere gitmeden, yerinde tekrar güzel binalarda birarada olabileceğimiz bir dönüşüm. Hayırlı olsun diyorum.”

Başkan Deniz Köken, yıkım çalışmalarını izlemeye gelen vatandaşlarla da sohbet ederek, bilgilendirmede bulundu.

İslambey’i sağlıklı bir yaşam alanına dönüştürmek amacıyla hayata geçirilen proje dahilinde hak sahibi tespiti, jeolojik zemin etüt raporu ve kentsel tasarım çalışmaları tamamlanarak, 394 bağımsız birimin bulunduğu 46 dönümlük kentsel dönüşüm alanında, çoğunlukla uzlaşma sağlandı.

Göktürk Dergisi

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner23

banner24