Fatih Belediyesi tarihi evleri restore etti

Fatih Belediyesi, UNESCO tarafından Dünya Miras Listesi'ne aldığı Zeyrek ve Cibali'deki ahşap evleri aslına uygun olarak restore etti. Tarihi yarımadada bulunan ve geleneksel mimari izlerini yansıtan Zeyrek ve Cibali’deki evler yenilendi

29 Eylül 2021 Çarşamba 14:51
1057 Okunma
Fatih Belediyesi tarihi evleri restore etti

10 binin üzerinde tescilli kültür varlığı ile İstanbul’un tescilli eserlerinin üçte birine sahip nadir ilçelerden biri olan Fatih’te, geleneksel mimari izlerini yansıtan Zeyrek ve Cibali’deki evler yenilendi.

1985 yılında, sahip olduğu tarihi ve mimari yapısının özgünlüğü sebebiyle UNESCO tarafından Dünya Miras Listesi’ne alınan Zeyrek ve Cibali’deki sivil mimarlık örneği ahşap evlerin korunması, gelecek nesillere aktarılması ve içinde bulunduğu tarihi çevreyle uyumlu hale getirilmesi amacıyla Fatih Belediyesi tarafından başlatılan yenileme çalışmaları büyük bir titizlikle devam ediyor.

Bakım ve onarımlar Geleneksel Ahşap Atölyesi’ndeki profesyonel ekipler tarafından yapılırken, Zeyrek'te ilk etap için tespit edilen 11 tescilli sivil mimarlık örneği yapının 5'inin cephe sağlıklaştırma çalışmaları tamamlandı.

İnternet Medyası

Anahtar Kelimeler:
KemerburgazGöktürkEvler
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner23

banner24