NASA, savunma teknolojisini test etmek için asteroit vuracak olan ilk uzay aracını fırlatacak!

NASA, 24 Kasım'da bir asteroitle çarpışması için tasarlanan uzay aracını ilk kez fırlatacak. Bu, dünyayı olası uzay çarpışmalarının yaratacağı felaketlerden korumayı amaçlayın teknolojileri test etmeye yardımcı olacak.

05 Kasım 2021 Cuma 17:08
784 Okunma
NASA, savunma teknolojisini test etmek için asteroit vuracak olan ilk uzay aracını fırlatacak!

Amerikan Ulusal Havacılık ve Uzay Dairesi (NASA), ‘Double Asteroid Redirection Test (DART)’ görevi için ilk kez uzay aracını bir asteroitle (göktaşı) çarpışması için fırlatacağını duyurdu. Görev, iki gök taşı sistemi Didymos’un daha küçük gök taşına çarpmak ve yörüngesini kinetik etki yoluyla değiştirmek için ayarlandı. 24 Kasım'da gerçekleşecek bu çarpışma ile dünyanın önünüzdeki dönem uzay felaketlerinden korunması planlanıyor.

Dünya için herhangi bir tehdit oluşturmayan, Dimporphos olarak bilinen daha küçük göktaşının çapı yaklaşık 160 metre, büyük olanı ise yaklaşık 780 metre. Dimorphos’tan yüzlerce kat daha küçük olan DART, gök taşını saatte 24 bin kilometre hızla vuracak.

DART koordinasyon lideri Nancy Chabot, çarpışmanın asteroidi tamamen yok etmeyi değil, yörüngesini bir derece içinde hafifçe değiştirmeyi amaçladığını belirtti.

DART, ABD’nin California eyaletindeki Vandenberg Hava Kuvvetleri Üssü’nden SpaceX Falcon 9 roketiyle fırlatılacak.

Dart_eng – Madrid Deep Space Communications Complex

İnternet Medyası

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner23

banner24