Bilim İnsanlarından Kalp Yetmezliği ve Alzheimer'ı Yok Edecek Buluş

Son zamanlarda meydana gelen teknolojik ilerlemeler, insan hayatını derinden etkileyen bir takım gelişmelere yol açıyor. Teknolojik gelişmelerle bilim insanları tarafından ortaya çıkarılan yapay nöronlar, canlı bedeninin onarımı noktasında farklı alternatifler sunuyor.

12 Aralık 2019 Perşembe 11:40
1271 Okunma
Bilim İnsanlarından Kalp Yetmezliği ve Alzheimer'ı Yok Edecek Buluş

Bilim insanları tarafından nöronlar üzerinde yapılan çalışmalar çerçevesinde; Alzheimer gibi tedavisi zor hastalıkların, tedavisinde farklı alternatifler üzerinde duruluyor. Bilim insanlarının üzerinde yoğun bir şekilde çalışmalar gerçekleştirdiği ‘‘beyin çipleri’’ gelecekte Alzheimer tedavisinde kullanılabilir.

Bath Üniversitesi tarafından geliştirilen çip, beyinden bedenin geri kalanına elektrik sinyallerini ileten nöronları taklit ederek, bu nöronların bozulması ve ölmesi sonucunda ortaya çıkan hastalıkları tedavi edebilir.  

Gerçek nöronların elektriksel özelliklerini detaylı biçimde taklit edebilen bu çipler; sinir sisteminin elektrik sinyallerine tepki verebilecek nitelikte. Beynin hafızada önemli rol oynayan kısmı ‘‘Hipokampus’’ ve nefes almayı kontrol eden kısmındaki hücreleri taklit eden bu çipler; kalp yetmezliği ve Alzheimer hastalığı gibi sorunların giderilmesine kapı aralıyor.

Göktürk Dergisi

Son Güncelleme: 12.12.2019 11:45
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner23

banner24