Toplantıda ilçe genelinde yapılan çalışmalar, yeni projeler ve kentsel dönüşüm süreciyle ilgili önemli açıklamalarda bulunan Başkan Özmen, Eyüpsultan’ın 12 mahallesini kapsayan imar planlarının İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi’nden geçtiğini ve askıya çıkarıldığını duyurdu.

Başkan Özmen konuşmasında, kentsel dönüşümün Eyüpsultan’ın en temel sorunlarından biri olduğunu vurgulayarak şunları söyledi:

“Göreve geldiğimizde Eyüpsultan ilçemizin en temel sorunlarından biri de kentsel dönüşüm konusuydu. Bu zamana kadar bu konuda emek vermiş meclisimiz başta olmak üzere siz saygıdeğer üyelerimize, önceki dönem meclis üyelerimize ve başkanlarımıza teşekkür ediyorum. İstanbul Büyükşehir Belediyesi ile ortak çalışmamız sonucunda Alibeyköy planını geçirdik. Bu plan, Eyüpsultan’ın 12 mahallesini kapsıyor.”

Manşet Foto-1

12 MAHALLEYİ KAPSAYAN TARİHİ DÖNÜŞÜM ADIMI

Akşemsettin, Çırçır, Alibeyköy, Güzeltepe, Yeşilpınar, Karadolap, Merkez, Esentepe, Sakarya, Silahtarağa, Emniyettepe ve 5. Levent mahallelerini kapsayan imar planlarıyla ilgili bilgi veren Özmen, planın büyüklüğüne dikkat çekerek, “Bu plan, 250 bin komşumuzun yaşadığı yaklaşık 10 milyon metrekarelik bir alanı kapsıyor. Bu da neredeyse Güngören, Beyoğlu veya Bayrampaşa ilçelerinin tamamı kadar büyük bir alan demek. Eyüpsultan’da kentsel dönüşümün gerçekleşmesini sağlayacak ilk ve en büyük adımı atmış bulunuyoruz” dedi

Foto 1 (2) (1)