Balıkesir'in Sındırgı ilçesi merkezli 6,1 büyüklüğündeki deprem, İstanbul dahil Marmara ve Ege Bölgesi'nde geniş bir alanda hissedilerek büyük paniğe yol açtı. Sarsıntının ardından bölgede 4,2 büyüklüğünde bir de iki artçı deprem yaşandı. Depremin ardından ülkede birçok vatandaş Balıkesir merkezli depremde yaralı ya da ölü olup olmadığını sorgulamaya başladı.

Balıkesir depreminde kaç bina yıkıldı, ölü ve yaralı var mı? 27 Ekim Sındırgı depremi kaç saniye sürdü?

Bakan Yerlikaya: "Can kaybı yok"

Depremin hemen ardından bölgeye hareket eden İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, son duruma ilişkin yaptığı açıklamada Sındırgı'da 2 konut ve 2 katlı bir dükkan olmak üzere toplam 3 yapının yıkıldığını doğrularken bu yapıların, daha önceki depremlerde hasar aldığı için önceden boşaltılmış olduğunu da ekledi.

Bakan açıklamasında "Şu ana kadar yapılan taramalara göre can kaybı yok diyebiliriz" ifadelerini kullanırken panik anında balkondan atlayan bazı vatandaşların ise yaralandığını bildirdi.
Ayrıca, Jandarma ekiplerinin kırsal bölgelerdeki ilk taramalarını tamamladığını ve köylerde herhangi bir yıkım veya olumsuzluk tespit edilmediğini de sözlerine ekledi.

Sındırgı Belediye Başkanı Serkan Sak ise ekiplerin yıkılan binaların enkazında tedbir amaçlı arama çalışmalarını sürdürdüğünü aktardı. Bölgedeki hasar tespit çalışmalarının devam ettiği öğrenildi.

Kaynak: https://www.sozcu.com.tr/balikesir-depreminde-kac-bina-yikildi-olu-ve-yarali-var-mi-27-ekim-sindirgi