Müslinin Büyülü Yolculuğu

Müslinin yolculuğuna birlikte çıkmaya ne dersiniz? Cevabınız evet ise sizleri yolculuğumuza davet ediyoruz.

03 Ağustos 2021 Salı 13:15
592 Okunma
Müslinin Büyülü Yolculuğu

Müslinin yolculuğuna birlikte çıkmaya ne dersiniz? Cevabınız evet ise sizleri yolculuğumuza davet ediyoruz. Müslin, adını ilk üretildiği yer olan Irak’taki Musul şehrinden alır. Musul ulaşılan yer anlamına da gelmektedir. Eski çağlardan itibaren altın ile aynı değere sahip olan müslin, seyrek dokunmuş, ince, yumuşak bir materyale sahiptir. Günümüzde fotoğrafçılık, gıda sektörü ve cerrahi alanlarının yanı sıra çoğunlukla tekstil sektöründe kullanılmaktadır. 2013 yılında, Bangladeş’teki gelenksel Jamdani muslini dokuma sanatı, UNESCO tarafından İnsanlığın Sözlü ve Somut Olmayan Kültürel Mirasının Başyapıtları listesine dahil edilmiştir. Peki, müslin kumaşı bu kadar büyülü yapan sizce nedir?

İlk olarak o çok doğal!
Pamuk veya bambu gibi doğal elyaflardan üretildiği için çok saf ve doğaldır. Softcabs ailesi olarak müslinlerimizi %100 doğal pamuktan üretmekteyiz.

Nefes alan dokusu…
Müslin, seyrek dokunan bir kumaş olduğu için hava geçirgenliğine ve nefes alan bir dokuya sahiptir. Bu dokusu terlemeyi minimuma indirmektedir. Mucizevi yapısı, tüm dünyada dört mevsim kullanılan bir kumaş olmasını sağlamıştır.

Şşşt! Aramızda kalsın, özel bir güce sahip; sıvı emiciliği!
Müslin kumaşlar dokusu gereği yüksek emici özelliğe sahiptir. Bu özel gücü sayesinde tekstil sektöründe peştamal ve havlu olarak da kullanılmaktadır.

Bir de Anti-alerjenik desek haksız sayılmayız.
Özellikle yeni doğan bebeklerimizde cildin kendini savunması için kullandığı bariyer etkisi henüz gelişmemiş durumdadır. Bu yüzden dışarıdan gelecek olan her tepkiye karşı savunmasızlardır. Malvaceae familyasının bir üyesi olan Latincesi Gossypium hirsutum olan pamuk bitkisinin ise yapılan araştırmalarda anti-fungal aktivite sergilediği belirlenmiştir. %100 doğal pamuktan elde ettiğimiz müslinlerimiz ise bebeklerimizin cildi ile uyumlu olmayı amaçlamaktadır. Peki Softcabs ile tanışmak ister misiniz? Çünkü biz sizinle tanışmak için sabırsızlanıyoruz.
Softcabs, 2020 yılı Ocak ayında üç kimya mühendisinin hayallerini gerçekleştirmek üzere çıktığı bir yolculuk. Amacımız doğalı bulmak. Çevreyi koruyan ve ekolojiye uyum sağlayan OEKO-TEX® sertifikalandırmamız ile tüm ürünlerimizin cinsiyet ayırt etmeksizin her renk ile mucizeler yaratmasını istiyoruz. Tıpkı bebekler gibi, en büyük mucizeler gibi… Bu yolculukta bizlere eşlik etmek isteyen tüm ebeveynlerimiz ile birlikte yürüyoruz!

Soft Cabs

Instagram: soft.cabs

Email:

Son Güncelleme: 03.08.2021 13:41
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner23

banner24