Hava Kuvvetleri Komutanlığı’na ait SF-260D tipi eğitim uçağı, 4 Haziran 2022 tarihinde Kayseri’de bulunan 12’nci Hava Ulaştırma Ana Üs Komutanlığı’ndan eğitim uçuşu için havalandıktan kısa süre sonra Kocasinan ilçesi Hasanarpa Mahallesi yakınlarında düştü. Kazada uçakta bulunan Hava Pilot Albay Uğur Yıldız ile Hava Pilot Albay Gökhan Özen şehit oldu.
Yapılan incelemeler sonucunda kazanın kesin nedeninin belirlenemediği gerekçesiyle dosyada takipsizlik kararı verildi.
Olayın ardından başlatılan soruşturmada kazanın oluş şekli, teknik durum ve olası ihmaller detaylı şekilde araştırıldı. Ancak yapılan incelemeler ve bilirkişi değerlendirmelerine rağmen uçağın düşmesine yol açan net bir sebebe ulaşılamadı.
Savcılık, elde edilen delillerin herhangi bir kişi ya da kurumun kusurunu ortaya koyacak nitelikte olmadığını belirtti. Bu nedenle soruşturmanın ilerletilmesi için yeterli bulgu bulunmadığı ifade edildi.
Kararda, kazaya ilişkin teknik incelemeler yapılmasına rağmen uçağın düşmesine neden olan faktörün kesin olarak tespit edilemediği vurgulandı. Bu gerekçeyle dosya hakkında kovuşturmaya yer olmadığına karar verildi.
Daha önce meydana gelen kazada iki pilotun hayatını kaybettiği açıklanmıştı. Olay sonrası hem adli hem de teknik incelemeler başlatılmıştı. Ancak uzun süren araştırmalar sonucunda kazanın sebebine dair kesin bir sonuca ulaşılamadı.





