Kent Ormanı'nda 'Üçüncü Mekan'!

Kemerburgaz Kent Ormanı, yeni açılacak olan Üçüncü Mekan'ı kucaklıyor. Açılış saatleri ve yeri haberin detaylarında!

16 Eylül 2021 Perşembe 17:39
4703 Okunma
Kent Ormanı'nda 'Üçüncü Mekan'!

Nedir bu 'Üçüncü Mekan'?

Ray Oldenburg ve Homi Bhabha’nın mimari teorilerine göre, birincil mekanlar evimiz, ikincil mekanlar iş yerlerimiz, üçüncül mekanlar ise sosyalleştiğimiz ve diğer alanların gerginliğimizden uzaklaştığımız yerlerdir. ‘Üçüncü Mekan’ adı da bu teoriden gelmektedir.

Burası, İstanbul'un en büyük ormanlarından biri olan Kemerburgaz Kent Ormanı'nda devreye alınmış kamusal bir alandır. Sokak pazarları, tasarım atölyeleri, söyleşiler, spor etkinlikleri gibi birçok etkinliğe ev sahipliği yapacak şekilde tasarlanmış bir meydandır... Mekanda genç şef Kuzey Taran’ın mutfağı, mimarlar Elif Çeçen ve Zeynep Tümertekin ’in yönettiği tasarım atölyesi, konser ve söyleşiler için bir meydan ve sahne alanı yer almaktadır.

Amaç, şehir ormanının ortasında iyi bir kamusal alan yaratmak, mekanı dönüştürerek Türkiye'deki açık hava alanlarına ve kamusal meydanlara olan bakış açısını değiştirerek, sosyal etkileşimi arttırmaktır. Bunun için, inşaatta geri dönüştürülmüş ve geri kazanılmış malzemelerin kullanılması, meydanın mevcut zemin taş malzemesinin yeniden yapılandırılması gibi yöntemler ve kullanılan mobilyaların geri dönüştürülmüş veya geri kazanılmış olması; aynı zamanda mutfak tarafında artık olarak adlandırılan malzemeleri de diğer alanlarda olduğu gibi geri dönüşüme atıp, bu yöntemle yeni malzemeler üretilmesi ve kullanılması bu projenin temel aldığı prensiplerindendir. Tamamen sürdürülebilir yaşamı amaçlayan bir projedir.

19 Eylül Pazar günü

11:00 - 21:00 arası

Üçüncü Mekan / Kemerbugaz Kent Ormanı 3. kapı

+90 532 470 79 69

Göktürk Dergisi

Son Güncelleme: 17.09.2021 17:55
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.