Göktürk Ampute Futbol Takımı Şampiyonluğa Koşuyor

4 maçta 4 galibiyet alan Göktürk Ampute Futbol Takımı şampiyonluğa koşuyor

17 Ocak 2019 Perşembe 10:48
1398 Okunma
Göktürk Ampute Futbol Takımı Şampiyonluğa Koşuyor

Eyüpsultan Belediye Başkanı Remzi Aydın ve Eyüpsultan Kulüpler Birliği Başkanı Metin Çırpan’ın destekleri ile Eyüpsultan İlçesi’nde Göktük Ampute Engelliler Spor Kulübü Futbol Takımı kuruldu.

Eyüpsultan Postasında yer alan habere göre; 2018 - 2019 sezonunda Ampute futbolda Eyüpsultan İlçesini Türkiye genelinde 2. Ligde temsil eden Göktürk Ampute Futbol takımı, üst üste aldığı galibiyetlerle şampiyonluğa koşuyor.

Süper Lig'de oynayan tecrübeli isimlerle kadrosunu oluşturan kulüp, Batman Yaşam Boyu Engelliler'i 7 – 0, Sakarya Ampute Engelliler SK'yı 2 – 0, Mersin Olimpik Yetenekler Spor Kulübü'nü 1 – 0 ve son maçında İstanbul Efe Spor Kulübü'nü 7 – 1 gibi net bir skorla yenerek ligdeki iddiasını ortaya koydu.

“SÜPER LİG'DE OYNAMIŞ, TECRÜBELİ FUTBOLCULARDAN KURULU BİR TAKIMIZ”

Eyüpsultan'ın ilk Ampute futbol takımı olduklarını söyleyen As Başkan ve takımın futbolcusu Kenan Satıcı, kulübün kuruluş hikayesini şu sözlerle anlatıyor:

“Ampute futbol takımı kurmadan önce Başkan Remzi Aydın'la istişare ettiğimizde süper ligde maçlarımızı izlediğini, Eyüpsultan'ın bir ampute futbol takımı olması gerektiğini ve takım kurulduğunda elinden gelen desteği sağlayacağını söyledi. Takımda oynayan 10 arkadaşım da daha önce süper ligde oynamış futbolcular.

Hepimiz şimdiye kadar iki üç kulüp değiştirdik. Fakat hepimiz yöneticilerin engelliler üzerinden sağladıkları rantları, aldıkları yardımları, futbolculara ve kulübe yansıtmadıklarını gördükten sonra bu işten soğuduk ve futbolu bıraktık. Daha sonra sürekli görüştüğümüz bu arkadaşlarla bir takım kurma fikri oluştu.

Bu takımı kuralım ama diğer yöneticiler gibi olmayalım, bu takımda herkes gönüllü olsun dedik ve takımı kurduk. Takımdaki tüm oyuncular hiçbir maddi beklentisi olmayan, futbolu seven,farklı meslek kollarından arkadaşlar.”

“BAŞKAN REMZİ AYDIN BİZE BÜYÜK DESTEK VERDİ”

Eyüpsultan Belediye Başkanı Remzi Aydın'ın söz verdiği gibi kendilerine her türlü desteği verdiğini de sözlerine ekleyen Kenan Satıcı şöyle devam ediyor:

“İhtiyaca göre spor malzeme desteği bu sene çok iyi oldu. Toplarımız, yağmurluklarımızı ve montlarımızı temin ettik. Belediyemiz ayrıca bizlere ulaşım desteği de sağladı. Maçlarımızı Göktürk Spor Tesisleri'nde oynuyoruz. Tüm desteklerinden dolayı Başkanımız Remzi Aydın'a teşekkür ediyoruz.

Bizim Denizli, Batman, Adana, Mersin ve Gaziantep deplasmanlarımız olacak. Bu deplasman maçları için de ulaşım ve konaklama ihtiyaçlarımız var. Belediyemizden destek görmeden ayakta kalmamız mümkün değil.”

Göktürk Dergisi

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner23

banner24