Op. Dr. Murat Bağışgil'i Tanıyalım.

13 Aralık 2022 Salı 15:24
1760 Okunma
Op. Dr. Murat Bağışgil'i Tanıyalım.

– Merhaba Doktor Murat Bey bizlere öncelikle kendinizden bahseder misiniz?

İstanbul 968 doğumluyum; İngiliz Erkek Lisesi ’nden (English High School for Boys) 985 yılında mezun oldum. Tıp eğitimini İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi’nde 991 yılında tamamladım. Mecburi hizmetimin ardından Üroloji Uzmanlık eğitimimi de Cerrahpaşa Tıp Fakültesinde 997 yılında bitirdim. Üroloji uzmanlığım sırasında ve sonrasında yaklaşık 2 yıl süreyle Amerika’da New York Memorial Sloane Kettering Cancer Center ve Miami Universitesi Cedars Medical Center da üroloji uzmanı olarak görev yaptım. Yaklaşık 6 ay da Londra’da London Hospital Medical College da eğitim aldım. Üroloji uzmanı olarak İstanbul Cerrahi Hastanesi ve International Hospital da görev yaptım. Üroloji de Minimal İnvaziv Girişim olarak tarif edilen ve hastaları klasik ağır ameliyatlar yerine yüksek teknolojik yöntemlerin kullanıldığı ve dolayısıyla kısa ameliyat süreli ve yatış gerektirmeyen yöntemlerle tedavi etmek en büyük ilgi alanım oldu.


2- Çok uzun yıllardır farklı lokasyonlarda hizmet vermişsiniz. Şuan neden Vadi İstanbul’u tercih ettiniz?

İstanbul yerleşim alanlarını göz önünde bulundurursak vadi İstanbul ve Göktürk gibi çevresindeki lokalizasyonlarda dahil olmak üzere yeni yerleşim alanları ve gün geçtikçe nüfus artmakta. Vadi İstanbul bu semtlerimizin hızlı ulaşım noktası olduğunu duşundum. Ayrıca bu alanlarda ürolojik rahatsızlıklara yönelik spesifik tüm tedavi ve operasyon yöntemlerini bir arada bulunduran bir sağlık hizmeti verilmediğini gördüm. Bu anlamda Vadi İstanbul bence hastalarımız için doğru lokasyon.
 

3- Elit Klinik cerrahı tıp merkezinde aktif olarak hangi tedavileri yapıyorsunuz?

Elit Klinik'te ürolojide ağırlıklı olarak böbrek taş hastalıkları ile ilgili tüm tedavi seçeneklerini gerçekleştiriyoruz. Erişkin ve çocuk tüm taş hastalıklarında tedavi ve takip yapıyoruz, ayrıca taş metabolik analiz gerçekleştirip tekrarlamaması için tedavi önerebiliyoruz.  Son yıllarda güncel olan damardan serum tedavi seansları (IV Nutrition) yapıyoruz. Golding Institude ile beraber geliştirdiğimiz ve bilimsel çalışmaları da bulunan çeşitli damar serum tedavileri yapabiliyoruz.

ESWL olarak bilinen ve vücut dışından böbrek ve idrar yollarındaki taşları kırmaya yarayan cihazlar farklı teknolojileri kullanırlar ve bu farklı teknoloji yukarıda bahsettiğim hastalar gibi bazı hastalarda tedavi başarısı için mutlaka beraber kullanmanız gereken bir durum olabiliyor. Hatta bazen birkaç farklı cihazda işlem yapmanız bile gerekebiliyor. Aynı şekilde endoskopik bir taş ameliyatı yaptığınız zaman farklı kalınlıklarda ve sertlikte optik sisteminizin ameliyat sırasında elinizin altında bulunması gerekiyor. Tüm bu cihazları gerektiğinde aynı anda kullanabilecek ve hastaya müdahale yaptığınız sırada birinden diğerine geçiş yapmanızı sağlayabilecek bir Merkez fiziki altyapısı başarılı bir tedavi için olmazsa olmaz bir durumdur.
 

4- Genellikle hangi şikâyetleri olan hastalar size başvuruyor. Sertleşme, cinsel sağlık, tas kırma prostat çocuk ürolojisi vs.?

Son yıllarda erkeklerde artarak kullandığımız ve teknolojik olarak böbrek taş kırma tedavisine benzeyen şok dalga tedavisi de sık yaptığımız diğer bir tedavi. Sertleşme sorunu yaşayan erkeklerde düşük yoğunluklu şok dalga cihazları ile sertleşmeyi sağlayan penis dokusuna tedavi uyguluyoruz. Tedavi sonucu penisin sertleşmeyi sağlayan dokusunun hem hücre sayısı hem de hücre hacmi artıyor. Bu teknoloji aslında yıllardır kullandığımız ESWL (Böbrek Taşı kırma ) teknolojisine çok benzer bir teknoloji, ESWL cihazında taşı kırmak için belli bir alanda yüksek bir şok dalga basıncına ihtiyaç varken sertleşme bozukluğu için yaptığımız ESWT tedavisinde belli bir alanda çok daha düşük bir basınca ihtiyacımız oluyor. Bu konuda çok sayıda cihaz var ama benim tercih ettiğim markalar bu konuda yıllardır ESWL cihazı üreten dolayısıyla bilimselliği kanıtlanmış Avrupalı üreticilerin cihazları. Elit Klinik'te sertleşme tedavisinde 2 farklı cihaz ile dönüşümlü olarak ESWT tedavisini gerçekleştiriyoruz. Sertleşme tedavisinde şok dalga tedavisine ek olarak Kök Hücre Tedavisi, P-shot tedavisi gibi kişinin kendi yağ dokusu veya kanından hücreleri elde edip penise enjeksiyon ile aşılama yöntemleri de yapıyoruz.

Tedavi yöntemlerini kişiye özel oluşturuyoruz. Yine Golding Institude tarafından geliştirilen benim de kullandığım serum tedavileri de bir diğer seçenek. Haftada 1 kez olmak üzer 3 veya 4 kez farklı ajanlarla serum tedavisi yapıyoruz. Bu yöntemlerin fayda etmeyeceği hastalarda ise cerrahi olarak da penis protez yerleştirilmesi ameliyatı yapılabiliyoruz. Blu Klinikte bir diğer tedavi yöntemi prostat hastalıklarında uyguladığımız Holep yöntemi. Bu ameliyatta Lazer kullanarak erkekte işeme sorununa neden olan prostat bezini lazer ile çıkarıyoruz. İşlem sonrası iyileşme çok hızlı oluyor ve kişi hayatına en kısa sürede geri dönüyor. Erkeklerde sık gördüğüm bir diğer başvuru nedeni erken boşalma problemidir. Bu konuda da önce hastanın durumunu bir sorgulama formu ile değerlendirip durumun objektif olarak skorlamasını yapıyoruz. Sonrasında gerek olursa özellikle uzak doğuda sık kullanılan ama giderek artan dolgu tedavisi ile nispeten kalıcı bir çözüm sunuyoruz.

5- Hastalarınız size nasıl ulaşıyor ?

Vadi İstanbul Elit Klinik cerrahı tıp merkezinde hasta kabul ediyorum. Aynı zamanda web sitesindeki iletişim kanallarından ve sosyal medya hesaplarında hızlı şekilde bana ulaşabilirler.

Sağlık/Güzellik/ Estetik Cerrahi | Saç Ekimi | Diş Estetiği | Genel Bölümler

İletişim ve Rezervasyon için;

Elit Klinik / Vadistanbul - İstanbul

@elitklinik

444 0 207

www.elitklinik.com.tr

Adres: Hamidiye Cendere Cad.
No:103-1, T4 Blok
34396 Kağıthane/İstanbul

Göktürk Dergisi

Son Güncelleme: 08.02.2024 15:51
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.