Dünyanın en kaliteli propolis toplayıcısı Kafkas Arıları Tarafından Üretilen Aria Propolis tüketicilerle buluşuyor.

TÜBİTAK onaylı analiz raporları bulunan ARIA Propolis ürünleri; ISO 22000 belgeli tesislerde, maksimum biyolojik değeri ortaya çıkaran tekniklerle özütlenerek insan vücudunun sindirebileceği, tüketilmesi kolay formda satışa sunuluyor.

27 Eylül 2023 Çarşamba 15:01
2053 Okunma
Dünyanın en kaliteli propolis toplayıcısı Kafkas Arıları Tarafından Üretilen Aria Propolis tüketicilerle buluşuyor.

Son yıllarda, özellikle de pandemi döneminde adını sıkça duyduğumuz propolis, 7’den 70’e herkes için tavsiye ediliyor. Bitkilerin gövde, yaprak, sap ve tomurcuklarından arılar tarafından toplanan reçinemsi bir madde olan propolis, kovan içinde arı kolonisine temiz ve sağlıklı bir yaşam alanı sağlıyor. Arıların kovanlarını bakteri ve mantar enfeksiyonlarından korumak için ürettiği bu madde, kovana böcek ve zararlı hayvanların girişini engelleyerek, dezenfekte olmasını sağlıyor. Propolisin, antik çağlardan bu zamana dek içinde barındırdığı mineral, vitamin ve antioksidanlar sayesiyle sayısız hastalığın tedavisine destek olarak kullanıldığı biliniyor.

ARIA PROPOLIS; %18 Saf Propolisle En yüksek değerde Suda Çözünebilen tek damla…

ARIA Propolis Damla, içeriğinde %18 saf propolis barındırıyor. En yüksek değerde suda çözünebilen özelliğe sahip bu damla, 14 yaş ve üzerine öneriliyor. Bir su bardağı su, süt ya da meyve suyuna 20-30 damla propolis ekleyip, karıştırarak içmeye hazır hale getirilebiliyor. Ayrıca bal, pekmez, yoğurt gibi gıdalara da eklenebiliyor.

Sık hastalanan kişilerde hastalık öncesi ve sırasında kullanılması öneriliyor. Koronavirüsü (Covid-19) gibi viral enfeksiyonlara ve özellikle kış aylarında grip, nezle gibi sıklıkla geçirilen hastalıklara karşı daha güçlü bir koruma kalkanı oluşturuyor. ARIA Propolis Damla; su bazlı çözücülere nazaran çok daha fazla antioksidan bileşenleri ortaya çıkardığı bilimsel araştırmalarla kanıtlanmış, su, etanol ve glikol çözeltisi içerisinde ekstraksiyon yöntemiyle hazırlanıyor. İçerisinde B1, B2, C ve E vitaminleri ile kalsiyum, magnezyum, potasyum, sodyum ve demir mineralleri ile aminoasitler bulunduruyor.

ARIA Propolis Laboratuvarı’nda çocuklar için üretilen propolis damla, 4 yaş üzeri çocuklarda da kullanılabiliyor. Günde 20-30 damla propolis; su, süt veya meyve suyu ile tüketebiliyor. Yine yetişkinlerde olduğu gibi çocuklarda da bal, pekmez, yoğurt gibi gıdalara eklenebiliyor.

Neden Kafkas arıları?

Yüzlerce farklı bileşenden oluşan propoliste bulunan faydalı içerikler, elde edildiği coğrafyanın bitki çeşitliliğine ve doğal zenginliğine göre farklılık gösteriyor. Dünyanın en iyi propolis toplayıcı arı ırkı olan Kafkas arıları, bu özelliklerini diğer arılara göre daha uzun dile sahip olmasına borçlu... Kafkas arıları böylece farklı arı cinslerine oranla derin tüplü çiçeklerden daha fazla çiçek özü toplayabiliyor. İşte bu savaşçı arıların topladığı kaliteli ve besleyici polenlerden üretilen propolis de kullanıcılarına üst düzey fayda sağlayabiliyor.

Artvin vadilerinden gelen doğal sağlık

Aile geleneğiyle uzun yıllardır arıcılık faaliyeti yürüten ARIA Propolis markası, “Artvin vadilerinden gelen doğal sağlık” sloganıyla üretim yapıyor. Yaklaşık iki yıl süren Ar-Ge çalışması sonucu Kafkas arılarının bu önemli etkilerini fark eden marka, TÜBİTAK onaylı analiz raporları bulunan ARIA Propolis ürünlerini tüm tüketicilerin beğenisine sunuyor.

ARIA Propolis, Artvin’de üretim yapan yerel arıcılarla çalışıyor ve özel bir ırk olan Kafkas arısının korunması ile çoğalmasına destek sağlıyor. Ürünler, “üretici-değer paylaşımı” modeline uygun yöntemle Artvin yöresinde elde edilen ham propolisin ISO 22000 Gıda Güvenliği Kalite Sistemi’ne sahip tesislerde işlenmesiyle üretiliyor.

Ağrıdan egzamaya birçok soruna çare!

Peki bu denli önemli içeriklere sahip olan propolisin faydaları neler mi? Propolis; enfeksiyon, bakteri, virüs ve mantar oluşumunu önleyici, ayrıca bakteri gelişimini de durdurmasıyla tanınıyor. Bu nedenle egzama ve sivilce tedavisinde kullanılıyor. İçeriğinde %18 saf propolis barındıran ARIA Propolis’in ağrı azaltma özelliği de bulunuyor. Bu özel içerik; vücuttaki iltihap durumlarında, diş, mide, bağırsak ve idrar yolları enfeksiyonlarında tedaviye yardımcı oluyor. Çocukların ve yetişkinlerin bağışıklık sisteminin güçlenmesini destekliyor. Özellikle cilt tahrişini, yanıkları ve iltihabı önlemeye yardım ediyor. Cildin nemli yapısını geri kazandırıp, yenileyerek cildin genç görünümüne katkı sağlıyor. Ancak propolisin tüm bu olumlu etkilerinin tedavi amaçlı değil, tamamlayıcı tedaviyi desteklediğinin unutulmaması önem taşıyor. Öte yandan arılara, bal veya polen gibi arı ürünlerine alerjisi olan ve reaksiyon oluşturacak kişilerin propolis kullanmaması gerekiyor. Propolis kullanmadan önce mutlaka doktorunuza danışmanız öneriliyor.

Aria Propolis Satış Noktaları: Trendyol/ARIApropolis, Hepsiburada/ARIApropolis, N11/ARIApropolis, Fharmazon/ARIApropolis

Detaylı Bilgi için

https://www.ariapropolis.com.tr/

Göktürk Dergisi

Son Güncelleme: 27.09.2023 15:20
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner23

banner24