Sera Kahve Kemerburgaz

Yeşilliğin içinde ruhunuzu dinlendirebileceğiniz eşsiz bi kafe Kemerburgaz'da açıldı.

18 Temmuz 2023 Salı 11:49
1719 Okunma
Sera Kahve Kemerburgaz

Sera Kahve Kemerburgaz yeşili ve doğayı seven insanların oturup kahve içebileceği bir kafe. Yurt dışından örnek alınarak Türkiye’de tutabileceği konsepte uyarlanarak yapılan Sera Kahve, müşteri memnuniyetini ön planda tutarak müşterileri için en güzel hizmeti sunuyor. Hem kahve içip hem de süs bitkilerinin içinde oturabileceğiniz kafenin içi oldukça dikkat çekiyor. Bahçesinde ise etkinlikler planlayabileceğiniz veya çocuklarınızın oynayabileceği bir alan var. Doğayla iç içe olmanızı sağlayan botanik bahçesi ile hayran bırakacak.

SeraKahve Kemerburgaz'ın sahibi Ömer Selim Şadoğlu ile röportaj yaptık.

Ömer Bey merhaba kendinizden kısaca bahsedebilir misiniz?

Merhaba ben Ömer Selim Şadoğlu. 1995’de İstanbul Fatih’te doğup büyüdüm henüz 28 yaşındayım. 6 yıldız Gökçam Peyzaj’da çalışıyorum. Bu yeni yerimiz, ben Gökçam Peyzajın 2. Kuşak temsilcisi olarak, kemerburgaz’da girişme olarak başladı. Gökçam Peyzaj ve süs bitkileri olarak size fidanlığımız, Sadoğlu çevre tasarımı olarak peyzaj firmamız ve SeraKahve Kemerburgaz olarak iddiamız o ki istanbul’un en iyi kafelerinden birini oluşturmak. Kendimizi çevrede duyurmak istiyoruz.

“Sera Kahve” fikri aklınıza nereden geldi ve kuruluş hikayesini arkadaşlarınızla paylaşabilir misiniz?

Sera kahve fikri esasında yaklaşık bu işe başladığımdan beri yani 6 yıldır aklımda olan bi projeydi. Projenin doğuş yeri birebir aynısı olmamakla birlikte yurt dışında, Avrupa’da gördüğüm örnekler üzerinden bi yola çıkarak Türkiye’ye uydurmak daha doğrusu Türkiye’de tutabilecek bi konsepte çevirerek Kemerburgaz’da oluşturduk.

Sizi ziyarete gelenler nasıl bir ortam bekliyor?

Birincisi yeşili ve doğayı seven insanların aynı anda hem bi fidanlıkta durup zaman geçirebileceği hem de burada geçirebilecekleri süreyi arttırmak amacıyla içinde kafe bulunması, tekrardan gelebilmesi çocuklarına tanıtabilmesi, gerektiğinde burda düzenlenecek farklı etkinlikler ve atölyelerde zaman geçirebilmek. Her yaştan insana ve bu alana ilgi duyan insanlara hitap etme amacı taşıyor.

Gelecek yıllarda yeni projeleriniz olacak mi?

Şöyle ki, öncelik olarak tabii ki SeraKahve’ye Kemerburgaz adını eklememizin nedeni bölgesel bir proje olması. Yeni projelerimiz yine bu konsept üzerinden. Ya da konseptin ana temelini bozmadan değiştirerek uygulamak üzerine projeler geliştirebiliriz. Onun dışında SeraKahve Kemerburgaz’ın daha sonrasında kendi içinde workshoplar, atölyeler ve benzeri etkinliklerle burada geçirilecek zaman süresini arttırma hedefimiz de var.

Ziyaretinize gelen müşterilerin yorumları nelerdir?

Açıkçası bugüne kadar hep iyi yorumlar aldık. Açılma kapanma süresiyle alakalı tabii ki tavsiyeler oluyor, daha çok temel şeylerle alakalı. Aynı zamanda yemek soranlar da oluyor. Burada yemek olması tavsiyesinde bulunuyorlar. Bizim hazırladığımız her şeyden memnun kalmakla birlikte bu tarz öneri tavsiyelerini geliyor. “Kahvaltı yapmak da isteriz, yemek yemek de isteriz ve bu ortama çok uygun” gibi bir talep var ancak biz kendi konseptimizi bozmamak adına şuan da bir yemek mutfağı kurmuyoruz. Kahvaltı ve benzeri olmamakla birlikte kahve çeşitleri pasta çeşitleri belki ilerideki aşamalarda kek pasta kurbiye sandviç hariç yemek mutfağı açmayı düşünmüyoruz.

İçerideki bitki ve içeçek çeşitliliği nedir?

Burası aslında 3 farklı ticarı gruptan oluşuyor. Birincisi fidanlığımız, bahçelerinizi ve balkonlarınızı güzelleştirebileceğiniz ürünler aynı zamanda bunlara tabii ki bahçe ve balkonlar için proje hizmeti de veriyoruz. İkinci kısmı iç mekan bitkilerimiz. Bunlar daha çok talebe, zevke ve evin dekorasyonuna göre değişebilir. yaklaşık 90 çeşit iç mekan ve 250 çeşit dış mekan bitki türümüz var. Son olarak da daha günlük ziyarete hitap eden, kalıcı olmayan hizmet sektöründe bulunan kafemiz. Kafemizde kahve çeşitlerimiz bulunuyor. Espresso bazlı kahveler, bitki çayları, pasta çeşitleri, kahve çeşitleri kurabiye ve kek gibi şeyler bulunuyor. Kısaca hoş zaman geçirebileceğiniz, gezip göreceğiniz ve sıkılmayacağınız bir mekan olarak tanımlayabilirim

Son olarak dergi okuyucularımıza söylemek istedikleriniz var mı?

Okuyucularınıza söylemek istediğim Göktürk ve Kemerburgaz bölgesi İstanbul’un kuzeyinde benim en sevdiğim hatta yaklaşık beş yıldır orada yaşama hedefi koyduğum ve yakın zamanda ulaşacağıma inandığım bir hedef. Bence İstanbul’un en güzel, en değerli bölgelerinden birisi. Bunun kıymetini bilmelerini ve Sera Kahve Kemerburgaz ile birlikte bunu taşlandırmalarını tavsiye ederim.

İnstagram: serakahvekemerburgaz

Konum: SeraKahve Kemerburgaz

Göktürk Dergisi

Son Güncelleme: 19.07.2023 12:09
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner23

banner24