Köşe Yazarlarımızdan Yılmaz Taş Ulusal Basında!

Göktürk Dergisi köşe yazarlarından Yılmaz Taş "Dünden Bugüne İstanbul" projesi ile ulusal basında yer buldu. 

07 Ekim 2019 Pazartesi 13:39
986 Okunma
Köşe Yazarlarımızdan Yılmaz Taş Ulusal Basında!

Göktürk'te yer alan lüks restaurantlardan Richess İstanbul'da şef olan, aynı zamanda Göktürk Dergisi'nde köşe yazarlığı yapan Yılmaz Taş 1995 yılından bugüne biriktirdiği fotoğraf arşivini sosyal medya üzerinde "Dünden Bugüne İstanbul" ismiyle paylaşıyor. Arşivindeki kareleri aynı açıdan günümüzde çekiyor ve bu iki kareyi birleştirerek bize geçmişten bu güne olan değişimi görsel olarak anlatıyor. Şimdi de sizleri Dünden Bugüne İstanbul ile baş başa bırakalım.

Yılmaz Taş yaptığı açıklamada "İstanbul'un 1850'lerden beri fotoğrafları var. 1850 civarında çekilen bir Bebek fotoğrafı var. Bebek Camisini de içine alan bir fotoğraf. Onun yeni halini de çektim. Ama binlerce eski fotoğraf var bunları da zaman buldukça gidip aynı açıdan tekrar çekiyorum" - "Tabi İstanbul devamlı gelişen bir şehir. O zamanki nüfus ile şimdi arasında çok büyük fark var. Olumlu olarak gelişen yerler de var çok olumsuz gelişen yerler de var. Yani bildiğiniz 'Buralar dutluktu' dediğimiz yerlerin artık pek de öyle olmadığını zaten fotoğraflarda da görüyoruz" ifadelerine yer verdi.


Yılmaz Taş - Ümit Öner

Yılmaz Taş'ın yazılarıyla yer aldığı sayılarımızdan bir kaçı

    

Haberlerden bir kaçı:

https://onedio.com/haber/-dunden-bugune-istanbul-adli-calismasiyla-istanbul-un-gecirdigi-degisimi-semt-semt-fotograflayan-yilmaz-tas-a-hayran-kalacaksiniz-886719

https://www.mynet.com/eski-fotograflardaki-istanbulu-yeni-fotograflarla-guncelliyor-110105958486

https://www.aa.com.tr/tr/yasam/eski-fotograflardaki-istanbulu-yeni-fotograflarla-guncelliyor/1603186

Göktürk Dergisi

Son Güncelleme: 07.10.2019 17:58
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner23

banner24