İstanbul'un Yaşayan En Eski Pastanesi: Baylan

Baylan, İstanbul’un yaşayan en eski pastanesi olarak kent tarihinde iz bırakan çok özel bir yer. Hikâyesi 1923 yılında başlıyor, yani Türkiye Cumhuriyeti ile yaşıt.

18 Aralık 2019 Çarşamba 15:39
5672 Okunma
İstanbul'un Yaşayan En Eski Pastanesi: Baylan

Baylan, İstanbul’un yaşayan en eski pastanesi olarak kent tarihinde iz bırakan çok özel bir yer. Hikâyesi 1923 yılında başlıyor, yani Türkiye Cumhuriyeti ile yaşıt.

Kadıköy ve Bebek olmak üzere iki mağazası bulunuyor. Kadıköy mağazası herkesin bildiği gibi, 1961’den beri hep aynı yerde, aynı geleneksel lezzetlerini sunmaya devam ediyor. Deniz kıyısında konumlanan Bebek mağazası ise geleneksel Baylan lezzetlerine ilave olarak geniş içecek ve yemek menüsüyle de misafirlerine boğaza nazır keyifli anlar yaşatıyor.

Kadıköy mağazasında Baylan’ın geleneksel pastane kimliğiyle hizmet veriliyor. Bebek mağazasındaysa pastanenin yanı sıra braserrie kimliği de çok baskın.

Bebek Baylan’ın açılmasıyla birlikte, Baylan markasının klasikleşmiş lezzetlerine yeni tatlar da eklendi. Yeni lezzetler; ağırlıklı olarak Fransız Brasserie izleri taşıyor. Tatlıların yanı sıra kahvaltı, öğle yemeği ve akşam yemeğinde zengin seçenekler sunuluyor.

Bebek mağazasında her yaşa, damak tadına ve bütçeye hitap ediliyor. Sözgelimi pazar günleri yapılan açık büfe kahvaltılar, Bebek boğaz manzarası eşliğinde bambaşka bir lezzet deneyimine dönüşüyor. Diğer öğünlerde ise zengin malzemeli salatalardan hamburger ve şinitzele uzanan seçenekler sunulurken dana yanak gibi pek çok İstanbullunun müdavimi olduğu özel tatlar da mevcut.

Bebek Baylan; caddeye bakan girişteki ana pastane alanı dışında, denize bakan arka tarafta farklı konseptlere hitap eden üç kattan oluşuyor.

Mağazanın caddeye bakan girişinde Baylan’ın klasik tatlılarının yanı sıra menüye yeni eklenen tuzlu atıştırmalıklar sergileniyor. Denize bakan arka tarafa geçtiğinizde, boğaza nazır çayınızı yudumlayabilir, yanında leziz tatlıların tadını çıkartabilirsiniz. Girişin üst katında yer alan teras kısmındaki eşsiz manzaraya, birbirinden lezzetli yemek ve geniş içecek çeşitleri eşlik ediyor. Deniz seviyesinde olan ve yeşilliklerle bezeli alt katta ise Baylan kültürüne yakışan şıklık ve kalitede brasserie hizmeti veriliyor.

Bu katta yemekli iş toplantılarından özel arkadaş - aile buluşmalarına ve doğum günlerine kadar pek çok farklı etkinliğe ev sahipliği yapılıyor. Ayrıca her Çarşamba farklı bir caz grubunun sahne aldığı Bebek Baylan’da enfes boğaz manzarasına karşı ruhunuzu da Caz müziğiyle doyurabilirsiniz.

Göktürk Dergisi

Son Güncelleme: 18.12.2019 16:33
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.