Eyüpsultan’a Masal ve Sanat Köyü Geliyor.

İSTKA (İstanbul Kalkınma Ajansı) Çocuklar ve Gençler Mali Destek Programı kapsamında, Eyüpsultan Belediyesi’nin desteğiyle, Eyüpsultan Kaymakamlığı koordinatörlüğünde ve İlçe Millî Eğitim Müdürlüğü ortaklığında yürütülen Masal ve Sanat Köyü isimli projenin tanıtım programı yapıldı.

20 Ocak 2023 Cuma 10:23
1449 Okunma
Eyüpsultan’a Masal ve Sanat Köyü Geliyor.

Eyüpsultan Kültür ve Sanat Merkezi’nde gerçekleşen programa Eyüpsultan Belediye Başkanı Deniz Köken ile birlikte Eyüpsultan Kaymakamı İhsan Kara ve İlçe Millî Eğitim Müdürü Alper Asım Özer katıldı.

Programda Eyüpsultan Kaymakamlığı Gönülden Gönüle Korosu ve ilçede Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı okullarda müzik öğretmenliği branşı dışında eğitim veren öğretmenlerden oluşan koro sahne aldı.

Her iki koro da sahnede sevilen şarkıları seslendirirken, Ragıp Kutmangil İlkokulu öğrencilerinden oluşan halk oyunları ekibinin Kars Halk Oyunları gösterisi salonda bulunanlar tarafından büyük bir beğeniyle izlendi.

Programda kürsüye gelerek bir konuşma yapan Başkan Deniz Köken: “Yurt dışında eğitimle ilgili ne varsa, bölgemizin tamamında bulunan okullardaki eğitim sistemimizin içerisinde, bizim okullarımızda olmasını istiyoruz. Bu bağlamda Milli Eğitim Müdürlüğümüz İle birlikte ciddi çalışmalar yapmaya gayret ediyoruz. Eyüpsultan’da bulunan okullarımızın tamamı bir iki sene içerisinde her alanda, İstanbul’da konuşulan okulları haline gelecek. Hedefimiz bu. Sporda da, musikide de sanat dallarında da matematikte de böyle olacak.” dedi.

PROJENİN MEVCUT DURUMU

Güzeltepe mevkiinde inşaat çalışmaları devam eden Masal ve Sanat Köyü’nün atölye çalışmaları, inşaat tamamlanana kadar Eyüpsultan Belediyesi ve Eyüpsultan İlçe Millî Eğitim Müdürlüğü tarafından tahsis edilen yerlerde devam ediyor. Sanal Gerçeklik Atölyesi faaliyetleri geçici olarak Eyüpsultan Belediyesi Güzeltepe Gençlik Merkezi’nde yürütülüyor.

Projede kurulması planlanan 7 atölyenin de faaliyetleri başladı. Proje kapsamında sürdürülen Program 1 (Deneyimleme) ve Program 2 (Kurslar), Eğitici Eğitimleri ile Eğitici ve Sosyal Faaliyetler çalışmalarında 3 bin 740 öğrenci ve 200 öğretmene ulaşıldı.

MASAL VE SANAT KÖYÜ PROJESİ NEDİR?

İstanbul Kalkınma Ajansı (İSTKA) tarafından Çocuklar ve Gençler Mali Destek Programı kapsamında desteklenmekte olan Masal ve Sanat Köyü Projesi, "Eyüpsultan ilçesinde, dezavantajlı konumdakiler başta olmak üzere, çocuk ve gençlere ulaşmayı ve proje kapsamında yapılması planlanan faaliyetlerle onların teknoloji, kültür ve sanat ile bir araya gelmelerinin sağlanması, kendine güvenen bireyler olarak toplumsal hayata katılımları ve bu alanda mesleki kariyerlerini planlayabilmelerini" hedefleyen bir projedir.

Projede ayrıca 'eğitici eğitimleri ve eğitim seminerleri ile ailelerimizin çocuklarının mesleki kariyerlerini planlamada daha donanımlı olmaları ve öğretmenlerimizin de mesleki gelişimlerine katkı sağlanması' hedeflenmiştir. Eyüpsultan Belediyesi’nin destekleriyle, Eyüpsultan Kaymakamlığı koordinatörlüğünde yürütülen projede, Eyüpsultan İlçe Millî Eğitim Müdürlüğünün yanı sıra, İstanbul Üniversitesi- Cerrahpaşa, Kadir Has Üniversitesi ve Nişantaşı Üniversitesi proje ortağı olarak yer almaktadır.

Proje ile öncelikle Eyüpsultan ilçesi özelinde ve İstanbul genelinde 4-18 yaş arası çocuk ve gençlere, ailelere ve öğretmenlere ulaşılması hedeflemektedir.

3 PROGRAMDA, 7 EĞİTİM MODÜLÜ VE UYGULAMA REHBERİ İLE HİZMET VERECEK

Proje kapsamında kurulmakta olan merkez, Milli Eğitim Bakanlığı Eğitim-Öğretim Programı ile uyumlu olarak 3 programda, 7 Eğitim Modülü (Masal, Sanal Gerçeklik, Animasyon/Film, Kişisel Gelişim, Müzik, Akıl Oyunları ve Yaratıcı Drama Atölyeleri) ve uygulama rehberi ile hizmet verecek. Projenin temel faaliyetleri arasında, atölye çalışmalarının yanı sıra, eğitici eğitimleri, çalıştay, seminerler, yarışma etkinlikleri ve bahar şenliği yer almaktadır.

Göktürk Dergisi

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner23

banner24