Burçlar ve Alışveriş "Burçların alışverişe etkisi var mı?" Engin Yıldırım

Perakende, alışveriş merkezleri ve modada öncelikli hedef kitleyi anlamak için hedef kitlenin sosyo-ekonomik durumunu, eğitimini, demografik yapısını ve burçları konu başlıkları ile araştırdık.

23 Aralık 2020 Çarşamba 09:39
1126 Okunma
Burçlar ve Alışveriş "Burçların alışverişe etkisi var mı?" Engin Yıldırım

Çalışmaya henüz dahil edilmemiş konulara başka bir açıdan bakalım. Burçların alışverişe etkisi var mı? Eğer öyleyse, etkisi nedir? Bu yazının içeriğinde çok yardımcı olan ünlü astrolog Filiz Özkol'a teşekkür ederim.

Koçlar nelere para harcar?Kırsal kesime yakın ama yine de şehirde yaşamak istiyorlar. Uzun ömürlü ve uzun süre kullanabilecekleri mobilyaları tercih ederler. Kırmızı bir aksesuar mutlaka kullanırlar. Salonlarında erotik bir tabloya rastlamak mümkündür. Mars’ın sembolize ettiği metal objeler, eski bir kılıç, deden kalma bir tüfek, ev süsü olabilir. Evlerine karşı titiz davranırlar ve seçimlerine hiç kimseyi karıştırmak istemezler. Bu burcun kişileri dış görünüşlerine çok önem verirler. Giysileri daima bakımlı ve şıktır. Aklına takıldığı bir obje varsa sadece onu bulmak için çarşı pazar dolaşırlar. Aradıkları giysi veya objeyi yüzlercesi arasından çok kısa sürede bulur ve satın alırlar.

Boğalar nelere para harcarlar? Boğaların evleri mükemmel bir şıklıkla döşelidir. Sakin huzur verici renkler ve dekorlarına rastlanır. Güvende olma duygusu ağır basan bir boğa, rahat büyük ve güzel bir evde yaşamak isterler. Evlerinin yeşillikler içinde şehrin dışında sessiz bir yerleşim bölgesinde olmasına önem verirler. Geniş bahçeli evleri tercih ederler. Klasik eşyalardan hoşlanırlar. Deriler ve ahşaplar onları cezbeder. Çiçekli ve kendiliğinde desenlerle uyumlu kombinasyonlar yaratırlar. Yumuşak renklerden hoşlanan Boğaların favori renkleri mavi, yeşil, uçuk pembelerdir. Alışverişlerde çiçeklere, balkon takımlarına ve mutfak malzemelerine daha fazla bütçe ayırırlar. Ayrıca pastel yatak örtülerine bayılırlar. Kibar ve zarif takı dizaynları da tam onlara göredir.

İkizler nelere para harcar? Evleri sade ve mistiktir. Döşemelerinin, basit düz çizgili, yumuşaklık duygusu veren, ışığı yansıtacak, parlak kumaştan olmasına özen gösterirler. Fazla eşyayı sevmezler. Duvarlarda sarı renk hâkimdir. Tarzları Kovalarınkine benzer. Mistik tablolar duvarlarını süsler. Ünlü bir ressamın orijinal eserini alamasalar bile taklidine sahip olmak isterler. Sık sık mobilya değiştirirler. Kapalı odalar ve boğucu mobilyalardan uzak dururlar. Geniş bir kütüphaneye sahiptir. Bütçelerini aşan alışverişleri vardır.

Yengeçler nelere para harcar? Şehir içinde yaşamak zorunda kalan Yengeçlerin evlerinde mutlaka bir balkon olması gerekir. Balkonlarda küçük saksılar yetiştirmek hoşlarına gider. Su onlar için çok önemlidir. Çok pahalı olsa bile antikacıları dolaşarak, eski eşya ve değişik objeler toplamayı severler. Kullandıkları mobilyalar çok yumuşak ve rahat olmalıdır. Döşemelik kumaş olarak kadifeler ve ipekleri tercih ederler. Pastel tonlar, özellikle uçuk gri kumaşlardan hoşlanırlar. Ahşaplar ve porselenlere ayrıca düşkündürler. Havuz malzemelerine gereğinden fazla bütçe ayırabilirler.

Aslanlar nelere para harcar? Evlerine düşkün olan Aslanlar, huzurlu, renkli, uyumlu döşenmiş evleri sever. Aslanlar lüksü çok severler. Gelir düzeyi ne olursa olsun imkânları nispetinde, gösterişli eşyaları tercih ederler. İlginç objeler, altın varaklı eşyalar, ilgilerini çeker. Abartıyı seven Aslanların ruhuna en çok hitap eden barok tarzıdır. Uçuşan havalı perdeler, çiçekli kumaşlar, ipekler ve parlak aydınlatma sistemlerini kullanırlar. Evleri bir saray yavrusu gibidir. Çoğu gösterişli antikaları severler. Giysileri de gösterişlidir. Altın metali severler. Kuyumcuların kapısını en çok aşındıranlardır. Tüylü şapkalar ve ışıltılı elbiseler onlara göredir.

Başaklar nelere para harcar? Genelde şehir dışında ağaçlıklı yerlerde yaşamak isterler. Çevrelerine karşı düzenleyici ve hassas davranırlar. Doğal mobilyalar onları cezbeder. Gösterişli ve cazibeli eşyalar onlara göre değildir. Evlerinin bir köşesinde hobilerini sergileyecekleri bir masaları mutlaka olur. Pamuklu desenler üstüne çiçekli döşemelik kumaşları tercih ederler. Küçük biblolar ve antikalar evlerinin bir köşesini süsler. Onlar için modadan çok eşyanın sağlamlığı önemlidir. Ahşap ve hasır bahçe takımları, deri çantalar ve zarif tarzlarını yansıtan giyimlere bütçe ayırırlar. Ayrıca müzik ve kitap onların vazgeçemediği alışveriş alışkanlıklarıdır.

Teraziler nelere para harcar? Onlar için yaşayan ve nefes alan mekânlar önemlidir. Evlerinin her zaman güzel kokması önemlidir. Genelde vazoları günlük çiçeklerle doludur. Yaşadıkları yerlere pastel tonlar hâkimdir. Bir terazinin koltuğuna serpiştirilmiş birçok yastık görebilirsiniz. Büyük gül desenlerini duvar kâğıtlarında kullanabilirler. Yaşadıkları ortam dinamik olmalı ve bir hareket yansıtmalıdır. Modern tarzdan çok eski eşyalara ilgi duyarlar. Evlerinde drapeli parlak kumaşlardan yapılmış koltuk döşemeleri ve saten yastıklar ince zevklerinin yansımasıdır. Kıyafetlere ve kendisini mutlu edecek her şeye bazen dengesizce para harcayabilir.

Akrepler nelere para harcarlar? Bir Akrepin evinde ışık görmek mümkün değildir. Koyu renkli loş bir ortamda kışkırtıcı bir hava yaratmaktan son derece hoşlanırlar. Koyu deri koltuklar ve kırmızı objeler onlar için çok önemlidir. Dekorasyon için para harcamaktan kaçınmazlar. Genelde Akrepler ünlü kişilerin parçalarını toplamayı severler. Renkli cam objeler vazgeçemedikleri aksesuarlarıdır. Pahalı aydınlatma, onların vazgeçemedikleri tutkuları oldukları halde hiçbir zaman çok fazla aydınlık sevmezler. Şamdan ve kırmızı mumlar evlerinin bir parçasıdır. Parfümler ve ev kokulara çok önem verirler. İç çamaşırları ve ayakkabılar en çok bütçe ayırdıkları bölümdür.

Yaylar nelere para harcar? Yay burçları giyimde en çok rahatlığa önem verir. Aradıklarını anında bulmak isterler. Bulundukları alanlar havadar ve aydınlık olmalıdır. Aksesuarların baş tacı aynadır. Eskicileri gezip, ilginç eşyalar bulmayı çok severler. Pazarlık etmeyi sevmezler. Genellikle mistik kumaşlardan yapılmış yastıklar ve örtüler ilgilerini çeker. Müzik onların önemli bir parçasıdır ve evlerin bir köşesinde daima bir müzik aleti olur. Koyu mavi, lacivert ve mor tonlarını çok severler. Kıyafetlerinde spor tarzı tercih ederler. Fazla takıdan hoşlanmazlar. Alışveriş yapmaktan büyük zevk alırlar.

Oğlaklar nelere para harcar? Eskiye oldukça bağlı olan Oğlakların seçtikleri mobilyalar çok modern değildir. Oğlaklar gereksiz yere para harcamaktan çekinmelerine rağmen hoşlandıkları obje ve eşyalar için büyük meblağlar harcayabilirler. Maddi olanakları çok yüksek olmasa bile evleri her zaman şık ve zariftir. Eski aile fotoğraflarını duvarlarına asmaktan hoşlanırlar. Büyük mağazalar yerine küçük eski antikacılardan eşyalar almaya bayılırlar. Ahşaba ve ağaç işlerine bayılırlar. Özel porselen takımlarına düşkündür. Yine antika halılara verdikleri paranın haddi hesabı yoktur.

Kovalar nelere para harcar? Geniş ve havadar evlerde oturmayı tercih eder, özgür eşyaları severler. Rahatlarına çok düşkün oldukları için de evlerini akıllarına estiği gibi döşemek isterler. Masaları ve dolapları eski bile olsa mutlaka değişik olmalıdır. İpek tafta ve rugan tarzı mobilyaları severler. Duvarlarına astıkları resimler genelde kişileri düşündüren cinstendir. Perde olarak transparan uçucu şeffaf kumaşları tercih ederler. Zamanın gerisinde ve ilerisinde oldukları için obje olarak bir heykel de bir uzay gemisi de evlerini süsleyebilir. İlginç takılar ve sıra dışı eşyalar satın alabilirler. Bazı erkek Kovaların teknoloji ve hız tutkuları vardır.

Balıklar nelere para harcarlar? Balıklar bütçelerinin elverdiği ölçüde su kenarlarında oturmak isterler. İnce ayrıntılı çiçekli yastıklar, pırıltılı kumaşlar, dekorasyonlarını süsleyen özel zevkleridir. Doğal malzemeler kullanmayı severler. Taş desenler, yumuşak el dokuması kilimleri, fiyatlarına bakmadan alabilirler. Evlerinin bir köşesinde mutlaka kır çiçekleri vardır. Mumlar ve güzel doğal oda kokularını asla ihmal etmezler. Büyük yastıklar ve saten yatak örtüleri onların en çok satın aldıkları aksesuarlardır. Ayrıca kendisini güzelleştiren kişisel malzemelere çok rahat para harcayabilirler. Özellikle müzik ve parfümlerde bütçelerini aşabilirler.

Göktürk Dergisi

Son Güncelleme: 23.12.2020 10:14
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner23

banner24