Bayram tatilinde İstanbul'da yapılacak 10 şey

Malum önümüz bayram. Bayramla beraber gelen uzun 9 günlük tatilde birçok kişi Ege ve Akdeniz sahillerine akın edecek. Fakat İstanbul'da kalanlar ya da İstanbul'a gelenler bayram tatilinde neler yapabilir?

18 Ağustos 2018 Cumartesi 11:12
1381 Okunma
Bayram tatilinde İstanbul'da yapılacak 10 şey

İşte bayram tatilinde İstanbul'da gezip göreceğiniz yerleri ve yapabilecekleriniz...

1. Adaları gezin

Yaz aylarının uğrak gezi noktalarından Adalar ya da Prens Adaları, İstanbul'daki bayram tatili rotalarının klasikleşmiş adresi. Büyükada ve Heybeliada'da dilediğinizce bisikletle turlayabilir ve Sedef Adası'nın güzel koylarında ve tesislerinde deniz, kum ve güneş keyfi yaşayabilirsiniz. Adalar'a kadar gitmişken akşam vakti balık yememek de olmaz.

2. Kilyos

Madem Adalar'dan başladık, e mevsim de yaz; o zaman deniz, kum, güneş rotalarından yolumuza devam edelim. Son yıllarda İstanbul'un en piyasa plaj adresi haline gelen Kilyos, eşsiz kum sahilleri ile Karadeniz'de Akdeniz havası yaşatıyor.

3. Şile

İstanbul'un bir diğer Karadeniz köşesi olan Şile'de de yaz mevsiminin son günlerinin tadını çıkarabilirsiniz. Şile'ye kadar gelmişken organik ürün satan dükkanları mutlaka gezin. Sabah erken saatlerde gelmeyi düşünenler, civardaki kahvaltı sunan tesislerde de keyifli vakit geçirebilir.

4. Belgrad Ormanı

"Benim denizle kumla işim yok, ayağım toprakta, başım ağaçların altında olsun" diyorsanız, Belgrad Ormanı sizin için en doğru seçenek. 6 km'lik koşu parkında ister yürüyüş ister koşu yapın. Belgrad Ormanı piknik için de biçilmiş kaftan.

5. Anadolu ve Rumeli Fenerleri

"Denizden babam çıksa yerim"cileri Anadolu ve Rumeli Fenerleri'ne alalım. Birbirinden lezzetli deniz ürünlerini tatmak isteyenler 9 gün süre ile ikametini bu bölgelere aldırabilir.

6. Polonezköy

"Sabah kahvaltımı yapayım, sonra çoluk çocuk bahçelerde oynayalım, yuvarlanalım" diyorsanız, soyağacınızda mutlaka Polonezköylü birileri var demektir. O halde köklerinizi incelemek için atlayın Polonezköy'de 3-5 tur atın, bir güzel de karnınızı doyurun.

7. Eminönü - Sirkeci

"Kardeş bende araba yok. Akbil, yeni adıyla İstanbulKart var" diyorsanız, ilk hedefiniz Eminönü ve balıkçılar. Denizi gördüğünüz yerdeki kalabalığı takip edin. Beşinci günün şafağındaki Gandalf gibi önünüzde belirecek balık ekmekçilere koşar adım ilerleyin. 

8. Beyoğlu

Şehrin içinde tarihi, kültürü ve modayı bir arada görmek isteyenler Beyoğlu'na marş marş! Beyoğlu arkadaşlarınızla buluşmak ve sohbet etmek için en ideal seçenek. Parizyen kafesinden tutun da çay ocağına kadar her türlü seçeneğin bulunduğu Beyoğlu, tüm misafirperverliği ile sizi bekliyor.

9. Boğaz turu

Özellikle Avrupa Yakası'nda her gemi limanı potansiyel bir Boğaz Turu limanı. İstanbul Boğazı'nı kuzeyden güneye deniz üzerinde görmek isteyenler 'Boğaz'da tekne keyfi' temalı paylaşımlarla eşi dostu kıskançlıktan çatlatabilir.

10. Arnavutköy - Bebek

Ünlü düşünür Demet Akalın'ın 'Sevgilimi koluma takarım, Bebek'te üç beş tur atarım' felsefesini benimseyenler, soluğu Arnavutköy ve Bebek'te alacak. Piyasa yapma seviyesi son derece yüksek bu iki bölgede otopark sorunu çıkabilir; şimdiden uyarımızı yapalım.

DHA

Son Güncelleme: 20.08.2018 11:20
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner23

banner24