Ayşe Arman Röportajı - Hakan Kanburoğlu

Hakan Kanburoğlu'nun Temmuz Sayımız için Ayşe Arman ile gerçekleştirdiği röportaj sizlerle...

15 Temmuz 2019 Pazartesi 13:27
3312 Okunma
Ayşe Arman Röportajı - Hakan Kanburoğlu

Ayşe Arman ile İyilik Kolyelerini konuştuk. İyilik Kolyeleri ile ilgili Arman; “Hayatımın en anlamlı şeylerinden biri.” ifadelerini kullandı. 

Öncelikle böyle bir iyilik hareketine imza attığınız için sizi tebrik ederim.
- Çok çok teşekkür ederim. Ben dünyanın karanlık bir dönemden geçtiğine inanıyorum. Bizi kurtaracak şey de bence iyilik. Hepimiz küçük küçük iyilikler yapacağız ve iyilik, halka halka büyüyecek. Gerçekten iyiliğin bulaştığına inanıyorum. Bizde de tam böyle oldu. Minik bir iyilik hareketiydi bizimki, halka halka büyüdü…

Şu an ne durumdasınız?
- Valla bomba gibi gidiyoruz! Bugüne kadar 60 kurum ile çalıştık, 35 sivil toplum örgütüne, derneğe, vakfa 1 milyon 600 bin lira kaynak yarattık. Bu rakam da, her gün artmaya devam ediyor. Ben de sosyal medyamı iyilik için kullanmaya devam ediyorum...

Bir de şimdi İyilik Atölyesi eklendi…
- Evet. Bodrum Gürece’de iki köy evi aldım. Orasını İyilik Atölyesi olarak tasarladık. Amacımız bir yerel destekleme projesini hayata geçirmek ve Gürece köyüne destek olmak. Yine sivil toplum örgütleriyle çalışıyoruz. Küçük bir de dükkanımız var, kolyeler TOG yararına satıyoruz, geliri Toplum Gönüllülerine Vakfına gidiyor. Aynı anda bahçede insanlar belli günler gelip kolye diziyorlar. Bu kolye dizimi atölyelerinden gelen gelir de sivil oplum örgütlerine gidiyor.

Sistem nasıl işliyor?
- Bizden kolye alarak iyilik hareketimize destek olmayan isteyen kurumlar, herhangi bir sivil toplum örgütüne 15 bin lira bağışta bulunuyor. Ben de onlarla birlikte çektirdiğim fotoğrafları 1.3 milyon insanla paylaşıyorum. Bu yarattığımız 15 bin liralık kaynaklar eklendi, eklendi 1 milyon 600 bin oldu. Arada sevgili Saffet Emre Tonguç’la iyilik kolyesi açık arttırması yaptık. Pembe İzler için Bursa’da 60 bin, Çağdaş Yaşama Destekleme Derneği için Adana’da 225 bin lira kaynak yarattık. Tamamı kadınların sağlığı ve genç kızların eğitimine gitti.

Adı Sakajewa İyilik Kolyelerinin…
-Evet.

Ne anlama geliyor?
Sakajewa Alya ile paralomız. Bizim için “saf sevgi” anlamına geliyor. Bizim için Abrakadabra’mız yani. Sihirli sözcüğümüz, bize uğur getiren kelime. Kapıyı çalınca Alya, hemen sorarım: “Parola ne?” “Sakajewa” der. Kavga ettiğimizde de Sakajewa der barışır, birbirimize sarılırız. Bu kolyeleri yapmaya başladığımda adı “Sakajewa İyilik Kolyeleri olsun” dedi Alya.

“HAYATIMDA YAPTIĞIM EN ANLAMLI ŞEYLERDEN BİRİ”


 

Kolyelerin oluşum süreci Hindistan’da başladı galiba…
- Evet. Eşim Ömer Castrol’da çalışıyor. Hindistan’a tayini çıktı. Biz de peşinden gittik. Pek çok insan “Yapamazsınız, edemezsiniz!” dedi. Tabii ki kimseye kulak asmadım. Biz birlikte olalım yeter, dünyanın her yerinde yaşarız. 4 yıla yakın bir süre Hindistan’da çok mutlu yaşadık. Ben hep ahşap kolye severdim. Orada daha farklı örnekler görmeye başladım. Zaman izinde boncuklar alıp ben dizdim. Sonra bir arkadaşım Faris Seven, yaptığım kolyeleri sosyal sorumluluk için kullanma fikrini verdi. Ben de iyilik hareketimi instagramda başlattım.


Yüreklere iyilik kolyeleriyle dokunmak nasıl bir duygu?
- Müthiş! Hayatımda yaptığın en anlamlı şeylerden biri. İşe yaradığımı bir başkasına faydalı olabildiğimi hissediyorum.

Göktürk Dergisi

Son Güncelleme: 15.07.2019 13:56
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner23

banner24