Kemal Ceyhan kimdir?

Kemal Ceyhan Adana'da doğmuş Mesam ,Msf, Tsbm gibi müzik kurumlarına bağlı, küçük yaşlardan bu yana müziğe ve çocuklarla ilgili sosyal sorumluluk projelerine gönül adamış ,hayatının her alanında bu ikili ile nefes bulmuş müzik aşığı bir adam.

04 Nisan 2022 Pazartesi 12:07
1062 Okunma
Kemal Ceyhan kimdir?

* Kemal ceyhan neden müzik ile uğraşıyor?Müzik size kazanç kapısı dışında ne katıyor?

-Her şeyden önce yaşamımı ve geçimimi muzik uzerinden kazanan bir adamım ben.Aslinda baska sektörler uzerinden kazanclarimi saglarken,bu ask hiç bir zaman birakmadi beni.Çok tepki almışligimda vardir belki bu konuda.Ama Ne yaptiysam müzikten kopamadım zaten. Maddi Kazanç dışında muzik olmayan bir yerde nefes alamadığımı farkettigim için müzikle uğraşmaya devam ettim. Çünkü tam anlamıyla Müzik benim hayatım.Hayatimdaki en büyük huzuru müziğe borçluyum. Şöyle dönüp arkama baktığımda, iyi ki müzikle uğraşıyorum dediğim çok an olmuştur. 

* Şarkı besteler yada yazarken neyden besleniyor? Bir matematiği var mı?

-Hayal dünyamdan beslenirim genelde.Bir gun aşk acısı çeken bir adam olurum,diger gun mutlu iki sevgilden biri. Bir gun siddet goren kadin diger gun hastaliktan olen küçücük bir bebek.Bestelerin hic bir  zaman matematiği oldugunu düşünmedim.Aşk gibi ansızın gelir.Ruh halinize gorede şekil bulur.kendi yazdığım bir sözle burayı noktalayayim. " Aşkın matematiği yoktur sevgili.Muzikten ben çıkarsa, her zaman yarım kalır ". Aynı şey beste içinde geçerli benim için. 

* Aranjör olmak mı? Şarkı yazmak mı? Yorumcu olmak mı? Kemal Ceyhan'ın içinde yatan aslan nedir?

-Kesinlikle şarkı yazmak.Çünkü yaşamak veya o karaktere burunmek cok zor bir kavram. Aranjörlukte özel bir yetenek ama var olan bir projeyi yaşatmaya çalışıyorsunuz orada. Lakin şarkı yazmak veya bestecilik sıfırdan başlamak gibi,cok ozel bir yetenek istiyor.

* Bundan sonra ne yapmak istiyorsunuz ve hedefleriniz neler?

- Daha iyi besteler ile yola devam etmek Ve buradaki kazançlarımin daha çoğunu bana ihtiyacı olan çocuklara kullanmak en büyük hayalim.Başındada söylediğim gibi müzik ve çocuklar benim hayatim.Huzuru yakaladığım yer

* Gündemde olmak ve adını duyurmak için her yol mubah mı?

- Ben mubah olduğunu Düşünmüyorum..Öyle olduğunu düşünseydim gündemde çok kolay bir sekilde kalırdım galiba.Önemli olan Kaliteli projeler ile daha kalıcı olmak,benim en büyük hedefim.Biraz zor bir yol gibi gelir ama zor olmalı. Aksi halde diger türlü düşmeside kolay olacaktır.

Göktürk Dergisi

Son Güncelleme: 05.04.2022 13:12
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner23

banner24