“Bir Dilek Tut” Filmi 8 Nisan’da Sinemalarda

12 yaşında ki Berke’nin okulda akran zorbalığına karşı hayal gücünü geliştirerek yaşadıklarıyla baş etme macerasının anlatıldığı “Bir Dilek Tut” isimli sinema filmi 6 Nisan’da İstanbul galasının ardından 8 Nisan 2022’de vizyona çıkarak  sinemaseverlerle buluşmaya hazırlanıyor.

07 Nisan 2022 Perşembe 13:57
1022 Okunma
“Bir Dilek Tut” Filmi 8 Nisan’da Sinemalarda

Yapımcılığını, yönetmenliğini Meta Akkuş’un üstlendiği ve Senaryosunu Meta Akkuş ile Avni Tuna Dilligil’in yazdığı “Bir Dilek Tut” filminde Vildan Atasever, Altan Erkekli, Mehmet Turan Doğan, Almira Tuana Albay, Yusuf Kemal Kılkış, Meta Akkuş, Alper İlker ve Gün Akıncı gibi güçlü oyuncu kadrosu yer alıyor. “Ailece keyifle seyredilecek bir film yaptım”Hollywood’da Gravity Squared Entertainment ile sözleşmeli yönetmen olarak çalışan Meta Akkuş, “Bir Dilek Tut” isimli filmimizde dekorundan kostümüne, oyuncusundan teknik malzemeye kadar olağanüstü çekim ve renklerin yer aldığı Türk film tarihine geçecek bir işe imza attı. 

Bir Dilek Tut: Filmin kadrosu ve ekibin tamamı - Beyazperde.com


Meta Akkuş; “Bu filmi sadece çocuklar için değil her bireyin içindeki çocuğu hitaben yaptım, aslında ebeveynlerin içinde ki çocuğu onlara hatırlatmak, eminim ki Bir  Dilek Tut, ilk günkü sıcaklığı ile defalarca hatta yıllarca sevilerek seyredilir çünkü her seyirde seyreden kendinin farklı bir tarafını keşfedecektir.Biz aynı zamanda bu filmi sadece çocuklar için değil umutsuzluğa düşmemesi gerektiğini hatırlatmak için büyükler içinde hazırladık. Şundan eminim ki bu filmimiz yıllar geçse de ilk günkü sıcaklığı ile seyredilecektir” dedi. 

Meta Akkuş ve Aşktan Ötürü: Genç bir kadının biriktirdikleri

Filmin çekimleri ve tamamlanma süresi ise hikâyeleri de peşinden sürükledi.Bir Dilek Tut filmi 2018 yılında Eski Mardin’de masal kısımlarının çekimleri ile başladı. Çocuk oyuncular Mehmet Turan Doğan ve Almira Tuana Albay’ın büyümesi beklendiği için filmin tamamlanması 4 sene sürdü.

“Bir Dilek Tut” filminin Türk asıllı Fransız yönetmeni, yapımcısı ve yazarı Meta Akkuş, aynı zamanda Mehmet Turan Doğan’ın annesi rolünü oynadı. The Best Films Productions’ın yapımcılığını yaptığı film aynı zamanda Türkiye’de türünde bir ilk olma özelliğini de taşıyor.Filmin ilk galası geçtiğimiz günlerde, 31 Mart 2022’de Mardin’de gerçekleşti.Çocukların kostümleri İngiltere’de hazırlandıAile çocuk filmi olan “Bir Dilek Tut” 8 Nisan’da vizyona giriyor. Berke’nin annesini Vildan Atasever, dedesini ise Altan Erkekli canlandırıyor.

Çocuk oyuncuların kostümleri İngiltere’de özel olarak hazırlandı. Filmin hikâyesi, 2009 yılında yazar yönetmen Meta Akkuş’a Paris sokaklarında yürürken fikir olarak geldi. 2009’dan beri bu proje üzerinde çalışan Meta Akkuş’a Mustafa Yazıcıoğlu film için özel olarak bestelediği müzikleri ile eşlik etti. Meta Akkuş’un yazdığı “Bir Dilek Tut” filminde kullanılan kitabın filmle aynı dönemde kitapçılarda olması bekleniyor.


Filmin KonusuKüçük bir çocuğun dünyasında iyiliğin ve doğal mucizenin, aile değerlerinin anlatıldığı “Bir Dilek Tut” isimli filmin konusu ise  “  Yaşadıkları yerde mutlu olan ve ailesinin aldığı İstanbul’a taşınma kararının önüne geçmeye çalışan genç Kaan, teyzesinin hediye ettiği “Bir Dilek Tut” adlı kitap sayesinde başka bir dünyanın kapılarını aralar. “Bir Dilek Tut” isimli kitap sayesinde nasıl dilek tutacağını, saflığın ve iyi kalpliliğin tılsımını keşfeder. Kitap ona bambaşka ufuklar açar. Hiç hayal etmediği bir dünyanın kapısı açılır.

Göktürk Dergisi

Son Güncelleme: 07.04.2022 14:09
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner23

banner24