Başarılı İş Adamı Sanax İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Öcalan ile Röportaj

Başarılı İş Adamı Sanax İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Öcalan ile keyifli sohbetimiz;

14 Temmuz 2022 Perşembe 14:48
1513 Okunma
Başarılı İş Adamı Sanax İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Öcalan ile Röportaj

İbrahim Bey öncelikle sizi tanımak isteriz. Bize kendinizden bahseder misiniz?
1982 yılı Şanlıurfa’da dünyaya geldim. İlk ve orta öğrenimini Şanlıurfa’nın Ceylanpınar ilçesinde gördüm. Bugün Antalya’da ve birçok ilde inşaat sektöründe faaliyet gösteriyoruz.
1994 yılından itibaren Antalya’da ikamet etmeye başladım. Altı çocuklu bir ailenin ferdiyim. Gençyaşta iş hayatına atılarak inşaat sektöründe daima ilkleri başarmak mottosuyla, büyük projelere imza atmak adına girişimlerde bulundum. İlk girişimlerimde ki birkaç projede yaşadığım olumsuzluklara rağmen yılmadan yeni girişimlere yönelmek için tekrar çalışmalarına başladım. Bugün, hayalini kurduğum başarılara ulaşmanın zorluklarla dolu bir süreç gerektirdiğini çok iyi biliyorum. Çözüme ulaştırdığım her sıkıntının beni daha da güçlendirdiğine inanarak yoluma daha büyük bir inanç ile devam ediyorum. Şu an 300 ailenin geçim kapısı olan bir şirkete sahip olmanın haklı gururunu yaşıyorum. 

Sektörle ilişkiniz ne zaman başladı?
2010 yılında Antalya’da büyük bir proje ile sektöre adım attım. Bugün de ilk gün ki gibi heves ve inançla yeni projeler ile devam ediyorum.

Sanax İnşaat firması olarak projelerinizi anlatabilir misiniz?
Genelde konut projeleri üzerinde ağırlıkla duruyoruz. Şimdi ise bahçeli insanların ayaklarının toprağa bastığı yeşille iç içe projeler geliştiriyoruz. Malum pandemi süreci aslında bizi bu yöne itti ve doğa ile olduğunda ki insan mutluluğu da açığa çıktı. Bizde bunu bilerek ve insan ihtiyacının karşılığı olan projeler geliştiriyoruz.

Kaç kişilik bir ekibiniz ve çalışanınız var?
25 kişilik yönetici ve teknik kadromuz mevcut. Bunun dışında projeye göre yaklaşık 250 ile 300 arası çalışanımız var. Oldukça büyük bir aileyiz.

Sanax İnşaatın isim olarak kuruluş hikayesi nedir?
Biz sektörde ilk sanayi projeleri ürettik ve oralarda çokça imalatlar yaptık. Bir ülkenin kalkınması sanayiden oluşur bilinciyle hep adım attık. O yüzden sanayi ve türevleri sonsuz projeler anlamına gelen “Sanax” isminde karar kıld ık.

Başarılı olmak için dikkat ettikleriniz nelerdir?
Dikkatli, disiplinli ve özenli çalışma en önemli başarı etkenleri. İşinizde istikrar olmalı mutlaka, bunun yanı sıra marka projelere imza atmak lazım. Alışılmış işler yapmak değil, yürümek için iddialı ve farklı olmak lazım. Ve ekibinizde idealist insanlar olmalı. Bunlar olduğu vakit başarı imzası atılıyor demektir.

Başka sektörlerde atılanlarınız var mıdır?
Günümüzün piyasasında mutlaka değişik iş kalemleri olmalı. Bizim amiral gemimiz inşaat ama bunun yanı sıra ihracat gıda ve eğitim sektörlerinde de faaliyetlerimiz var. Bu çeşitlilik de bizi daha enerjik ve diri tutmaya yardımcı oluyor.


 

Göktürk Dergisi

Son Güncelleme: 14.07.2022 16:22
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.