ABD ekonomisi ikinci çeyrekte daraldı

ABD'de ikinci çeyreğe ilişkin gayri safi yurt içi hasıla verileri açıklandı. Ülke ekonomisi yılın ikinci çeyreğinde yüzde 0,9 daraldı. ABD ilk çeyrekte de yüzde 1,6 küçülme kaydetmişti. Böylelikle ülke üst üste iki çeyrek daralma kaydederek teknik resesyona girdi.

28 Temmuz 2022 Perşembe 16:00
1050 Okunma
ABD ekonomisi ikinci çeyrekte daraldı

ABD ekonomisi yılın ikinci çeyreğinde yıllıklandırılmış bazda yüzde 0,9 daraldı. Anketlere göre yıllıklandırılmış gayrisafi yurtiçi hasılanın bir önceki çeyreğe göre yüzde 0,5 büyüdüğü tahmin ediliyordu.

ABD ekonomisi ilk çeyrekte yüzde 1,6 daralmıştı.

IMF BÜYÜME BEKLENTİSİNİ DÜŞÜRMÜŞTÜ

IMF ABD ekonomisi için 2022 büyüme tahminini yüzde 3,7'den 2,3'e çekmişti. IMF Başekonomisti Gourinchas, Bloomberg'e verdiği söyleşide “Baz senaryomuzda ABD’de ne 2022'de ne de 2023'te bir resesyon görmüyoruz; ama çok büyük bir yavaşlama olacaktır. 2022’deki yüzde 2,3’lük büyüme 2023’de yüzde 1’e yavaşlayacaktır" ifadelerini kullanmıştı.

RESESYON NEDİR?

Resesyon, kelime anlamı olarak durgunluk olarak tanımlanıyor. Bir ekonominin iki çeyrek yani 6 aylık dönem boyunca daralma göstermesine teknik resesyon deniyor.

DHA

Anahtar Kelimeler:
AbdEkonomiHaberGündem
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner23

banner24