Zeytin Dalı Harekatı'nda 31.Gün Yaşanan Gelişmeler

Afrin Operasyonu'nda yaşanan son gelişmeler

19 Şubat 2018 Pazartesi 12:23
759 Okunma
Zeytin Dalı Harekatı'nda 31.Gün Yaşanan Gelişmeler

Afrin bölgesinde terör örgütlerine karşı başlatılan Zeytin Dalı Harekatı'nda 27 terörist daha etkisiz hale getirildi. Harekatın başlangıcından itibaren etkisiz hale getirilen terörist sayısı bin 641 oldu.

Afrin Operasyonu

TSK ve ÖSO, dün Afrin'in batısındaki Racu beldesine bağlı Aşağı Hacıkanlı ve Derviş Obası köylerini terör örgütü PYD/PKK'dan kurtardı.

Afrin Operasyonu 2

Bu arada, ÖSO, Yukarı Hacıkanlı köyündeki aramalarda 1 kadın teröristi sağ ele geçirdi. ÖSO savaşçıları, fotoğraflarda oldukça korktuğu görülen kadın teröriste, su ikram etti.

Afrin Operasyonu 3

TSK ve ÖSO bugün ise Afrin'in kuzeyindeki Şeran beldesine bağlı İkidam, Şeltah ve Merseva köyleri ile Racu beldesinin batısındaki 687. Tepe'yi terör örgütü PYD/PKK'dan kurtardı.

Afrin Operasyonu 5

Böylece terör örgütünden alınan cepler birleşmiş oluyor.

Afrin Operasyonu 6

Ayrıca, TSK ve ÖSO'nun kritik öneme sahip yerleşim yerlerinden Racu'ya hakim üç tepeyi ele geçirdiği belirtildi. Bölgeye ait haritaları gösteren fotoğraflar ÖSO'ya yakın sosyal medya hesapları tarafından paylaşıldı.

Afrin Operasyonu 7

TÜRK Silahlı Kuvvetleri tarafından başlatılan Zeytin Dalı Harekatı kapsamında teröristlerden arındırılmak istenen Afrin kırsalındaki Maranez köyünde bulunan ve çatışmalar nedeniyle hasar gören camiyi PYD/PKKlı teröristler karargaha dönüştürdü.

Afrin Operasyonu 8

Etrafına derin hendekler kazılan camide bulunan teröristler sık sık Azez bölgesindeki kontrol noktalarında bulunan Özgür Suriye Ordusu güçlerine uzun namlulu tüfeklerle taciz ateşi açıyor.

Afrin Operasyonu 9

Afrin’in batısında harekat yoğun olarak devam ederken, kentin doğusunda PYD/PKK terör örgütü denetiminde bulunan Tel Rıfat, Minnag, Melkiye, Ayn Dakna, Maranez ve Bafelyun bölgesinde de Özgür Suriye Ordusu güçleri oluşturulan kontrol noktalarında eli tetikte görev yapıyor.

Afrin Operasyonu 10

ÖSO kuvvetleri sık sık teröristlerin yaptığı taciz ateşi ve saldırıları anında karşılık vererek püskürtüyor.

Afrin Operasyonu 11

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) ve Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) unsurlarının gerçekleştirdiği Zeytin Dalı Harekatı kapsamında Afrin'in batısındaki Racu beldesine bağlı Şedya köyü çevresinde terör örgütü PYD/PKK'nın yeni tünellerine rastlandı.

Afrin Operasyonu 11

Yeraltındaki tünel sistemi 2 metre yükseklik ve genişliğe sahip. Neredeyse tamamı betonarme olarak inşa edilen tünel, gözetleme kuleleri ve güçlendirilmiş mevzileri de birbirine bağlıyor. Tünellerin içerisinde yaşam alanları ile silah ve mühimmat depolamak için kullanılan bölümler de yer alıyor.

Afrin Operasyonu 12

Daha önce Azez'in kuzeybatısındaki Burseya Dağı ve Kastel Cündo köyünün terör örgütü PYD/PKK'dan temizlenmesinin ardından ortaya çıkan Şedya köyünde de inşa edilmiş tünel sistemini, örgütün hava saldırılarına ve topçu atışlarına karşı kullandığı görülüyor.

Afrin Operasyonu 13

Afrin Operasyonu 14

Afrin Operasyonu 15

Afrin Operasyonu 16

Afrin Operasyonu 17

İnternet Medyası

Anahtar Kelimeler:
AFRİNOPERASYON
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner23

banner24